Nu dansează pentru bani, ci din dragoste pentru artă

Nu dansează pentru bani, ci din dragoste pentru artă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Este povestea tinerilor din Slovenia, care au venit la Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului". Deşi sunt amatori, dau dovadă de profesionalism şi perseverenţă.

"Avem joburile noastre constante. Nu dansăm pentru bani, ci din plăcere. Ne adunăm împreună, socializăm şi, cel mai important, ajutăm la promovarea culturii noastre. Aşa am ajuns un ansamblu", a spus Tomaz Strus, un dansator din Slovenia.

Artistul a rămas impresionat de ospitalitatea gazdelor, dar şi de măiestria formaţiilor artistice din celelalte ţări participante. "Toate ansamblurile au venit cu dansuri populare din diferite zone. Toate sunt originale şi frumoase în felul lor", explică artistul.

Tânărul, care dansează de patru ani, spune că este abia la început de drum şi a venit la festival din dragostea pentru tradiţii.

Cât despre portul popular al ţării sale, doamnele sunt cele mai afectate de căldura de afară. "Rochia are corset şi este foarte amplă în partea de jos, pentru că, în trecut, se considera mai bogată femeia care avea rochia mai mare. Aceasta are trei jupoane şi o greutate ce poate ajunge până la şapte kilograme. Sunt foarte grele şi e dificil să dansezi", a mai adăugat tânărul.

Citit 1091 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2018 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.