Einhorn şi Crihană - două porţii de râs cu „Musca”

Einhorn şi Crihană - două porţii de râs cu  „Musca”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atmosferă caldă şi lume multă, luni seară, la Galeriile de Artă „N. Mantu”, unde a avut loc vernisajul expoziţiei „Musca” realizată de Florian Doru Crihană şi Nicolae Einhorn, după o idee a celui din urmă. Peste 70 de lucrări aparţinând ambilor artişti, aşezate alternativ, impresionând publicul şi prin această tehnică a contrapunctului.

Prezentarea  expoziţiei a fost realizată de criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei: „Este un dialog plastic realizat cu multă vervă de cei doi artişti.  Cele două suite de lucrări se armonizează şi se completează, fără a se confunda”.

„Pentru Nicolae Einhorn nu este prima dată când abordează subiecte care stârnesc râsul. Acum abordează trei mijloace de realizare a temei, trei tipuri de lucrări: liniile sigure şi pline de acurateţe, planuri care se întrepătrund creând momente de surpriză şi pictură exuberantă”.

„Florian Doru Crihană merge spre o abordare diferită. La el contează foarte mult detaliul. Unele lucrări stârnesc râsul, altele ne transpun într-o lume a fantasticului: micile şi supărătoarele vieţuitoare capătă proporţii neobişnuite şi ameninţătoare, ajungând de dimensiunea avioanelor”.

„Expoziţia celor doi plasticieni merita atenţia publicului; ea predispune atât la momente de destindere, cât şi de reflecţie, punând adesea sub lupă macro-micro cosmosul în care trăim”.

Încă de la deschidere „Musca” a avut succes, ca urmare cei doi artişti şi-au propus să mai realizeze împreună şi alte expoziţii pe o temă comună, pe care urmează să o stabilească ulterior.

Citit 825 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.