Pictură şi grafică marca Andreescu, la Muzeul de Artă Vizuală

Pictură şi grafică marca Andreescu, la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jana şi Gheorghe Andreescu vă invită astăzi, 20 noiembrie, începând cu ora 12, la Muzeul de Artă Vizuală, la  vernisajul expoziţiei comune de grafică şi pictură. Vor fi expuse peste 80 de lucrări şi va fi lansat un catalog destul de consistent realizat de Mariana Tomozei Cocoş.

Cei doi artişti sunt foarte cunoscuţi publicului, prin intermediul numeroaselor manifestări culturale la care au participat. Jana Andreescu are peste 15 expoziţii personale în ţară şi două peste hotare. 

De asemenea, a participat la foarte multe evenimente artistice colective, printre care se numără şi cele din cadrul grupării AXA, al cărui membru fondator este.

Numeroase expoziţii de grup a realizat peste hotare, în Italia, Franţa, Belgia, Austria, Bulgaria, SUA, Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Republica Moldova.

Dublu licenţiat în arte plastice şi muzeografie, cu studii de specialitate în restaurarea  ceramicii, sticlei, metalelor şi sculpturilor, Gheorghe Andreescu a organizat în jur de 25 de expoziţii personale, o parte dintre acestea în străinătate, în Franţa, Italia, Austria şi Germania.

Deţine şi o bogată activitate expoziţională în grup, numărându-se şi el printre membrii fondatori de la AXA. Numeroase dintre expoziţiile de grup au fost realizate în străinătate: Franţa, Italia, Japonia, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Ungaria, Austria şi Republica Moldova.

A semnat câteva lucrări de artă monumentală, dar şi scenografia la mai multe spectacole la Teatrul Muzical. Ca muzeograf, a realizat  expoziţii, cataloage, tabere de artă plastică. Este deţinătorul a şapte distincţii, dintre care cea mai importantă este Meritul Cultural, primită în 2004.   

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.