Două spectacole despre iubire

Două spectacole despre iubire
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Amor cu parfum de altădată" este spectacolul la care sunteţi invitaţi pentru a vă bucura de magia muzicii, sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Muzical "N. Leonard". Duminică, 21 octombrie, de la aceeaşi oră, a fost programată opereta romantică "Ţara surâsului".

"Amor cu parfum de altădată" pendulează între teatru de revistă şi dramaturgie, cu şlagăre cu parfum interbelic, încurcături în dragoste, momente coregrafice şi proiecţii video care să întregească atmosfera vremurilor idilice în care spectatorii vor fi transpuşi. Ideea îi aparţine regizorului Octavian Jighirgiu, de la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, şeful Catedrei de Arta Actorului la Universitatea de Arte "George Enescu". "Viteza în care trăim ne îndepărtează din ce în ce mai mult de plăcerea taclalei aşezate, de bucuria unei întâlniri directe între prieteni. În acest iureş, avem şansa unor popasuri în care să ne reamintim de noi înşine. Ni le oferă arta. Un astfel de popas vă propun prin acest spectacol", declara regizorul, la premieră.

Dirijor va fi Nicolae Mantu, iar coregrafia este semnată de Edi Stancu. Scenografia îi aparţine Danielei Drăgulescu, iar conceptul video, lui Adrian Cozlac.

Opereta în trei acte "Ţara surâsului", care se va juca duminică, 21 octombrie, de la ora 18,00, este o lucrare de maturitate a compozitorului Franz Lehar, având la bază libretul creat de Ludwig Herzer şi Fritz Löhner-Beda. Este una dintre foarte puţinele operete în care deznodământul nu are happy-end, ideea transmisă spectatorului fiind aceea că, uneori, două lumi diferite pot coexista doar până la un anumit prag.

Acţiunea se petrece la Viena şi în îndepărtata China. Misteriosul prinţ Sou-Chong se îndrăgostește de frumoasa Lisa, o fată deşteaptă, voluntară, dar cu spirit romantic. Lisa îl urmează pe prinţ la palatul său din Pekin. Aici, cu fiecare zi care trece, Lisa realizează că dragostea sa pentru prinţul Sou-Chong nu poate depăşi diferenţele de mentalitate dintre cele două civilizaţii şi, prin urmare, cu durere în suflet, se întoarce în lumea ei.

Este spectacolul de debut ca regizor al lui Adrian Mărginean, iar conducerea muzicală îi aparţine lui Eugen Dan Drăgoi. "Cât de diferită ar fi viaţa, dacă am ţine cont de acest motto al spectacolului "Ţara surâsului"! Consider această lucrare cea mai frumoasă filă muzicală a compozitorului Franz Lehar. O muzică superbă, un subiect nemuritor - dragostea, străjuită de două mari dovezi de sacrificiu. Este primul meu spectacol în calitate de regizor. Am încercat să aduc o notă de prospeţime, atât prin scoaterea la suprafaţă a sensurilor adevărate ale partiturii şi textului, cât şi prin introducerea spectatorului în atmosfera orientală încă de la intrarea în teatru", declara, la premieră, regizorul Adrian Mărginean.

Preţul unui bilet este de 21,6 lei - întreg şi 10,8 lei - cu reducere.

Citit 1044 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.