Duhul marii performanțe
Foto: Iulia Kelt

Duhul marii performanțe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Născut în 1954, la Galați, Aurel Vlad este unul dintre cei mai apreciați artiști plastici ai momentului. O dovedesc peste 20 de expoziții personale din București, Timișoara, Bacău, Târgu Jiu dar și din Austria sau Germania. Cea mai apropiată de zilele noastre a fost la Veneția, în 2016,  sub patronajul Institutului Cultural Român. 

Sculptor, desenator și gravor, de mai bine de zece ani este decanul Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte București. Prezent cu lucrări la Bienala de la Veneția (1996), la Trienala de Sculptură de la Osaka (1998), la Leipzig, Moscova, Ankara sau Amsterdam, are în palmares premiul Academiei Române, marele premiu ”Constantin Brâncuși” la bienala de pictură – sculptură Timișoara sau Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Comandor, pentru a da doar câteva exemple.

Prezent în Galați la prima tabără de sculptură în metal din 1976, realiza la doar 22 de ani ”Duhul apelor”, ce poate fi admirată pe faleza inferioară a Dunării.

În imagine, lângă lucrarea lui Aurel Vlad stă profesorul Nicolae Pop. Fost campion național la săritura în înălțime, profesorul Pop a urmat o carieră universitară și a ajuns prodecan al Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați. La 51 de ani a participat la primul maraton, la București, după care a încheiat alte cinci curse de 42,195 km. În prezent se pregătește pentru un semimaraton, la care și-a propus să concureze anul viitor.

Profesorul Pop citește din ”Olimpiada Nadiei Comăneci”, carte ce o omagiază pe gimnasta care a obținut primul 10 din istoria olimpică a sportului.

100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă". Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 984 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2018 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.