Receptorul ignoranței noastre
Foto: Iulia Kelt

Receptorul ignoranței noastre
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În 2004 primea Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler din partea Președinției României. Avea deja o bogată colecție de distincții, printre cele mai importante fiind ”Premiul pentru sculptură” al Uniunii Artiștilor Plastici Iași sau ”Premiul criticii” oferit de revista ”Convorbiri literare”.

Dan Covătaru (n. 1944) a lăsat o puternică amprentă artistică și în Galați, participând la cea de-a doua ediție a Taberei de sculpură în metal din 1977 cu lucrarea ”Receptor”. În buna tradiție a conservării operelor de artă în orașul nostru, și aceasta este plină de graffiti și de rugină, semn al gradului de respect de care se bucură din partea comunității și a autorității. Vorbim totuși de o lucrare a șefului Catedrei de Sculptură de la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Academiei de Arte „George Enescu” din Iași...  

În imagine, artistul plastic Andreea Ionașcu citește, la baza monumentului, din ediția princeps ”Înfruntarea jidovilor” publicată în 1803 de ieromonahul Neofit, fost rabin convertit la creștinism.

Născută în Galați în 1987, cu un master în arte plastice la Universitatea Națională de Arte din București, doctorand la Universitatea Națională ”George Enescu” din Iași, Andreea este în prezent cadru didactic la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin”. A expus la Buzău, Sighișoara, Câmpulung – Muscel, dar și la Salonul de Toamnă din Palatul Parlamentului. Prezentă la ultimele ediții ale saloanelor gălățene, a participat și alături de Florian Doru Crihană la o expoziție organizată la Biblioteca franceză ”Eugene Ionesco”. 

100 comori pe hârtie, în 100 de locaţii importante ale Galaţiului, timp de 100 de zile

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) şi Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă". Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 1050 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2018 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.