Gong final la Festivalul Internaţional ”Leonard” | Tudor Gheorghe, feerie muzicală şi ”Traviata”

Gong final la Festivalul Internaţional ”Leonard” | Tudor Gheorghe, feerie muzicală şi ”Traviata”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Trei spectacole vor încheia ediţia din acest an a Festivalului Internaţional "Leonard", organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard": un concert cu Tudor Gheorghe, feeria muzicală "Poveşti de iarnă" şi opera "La Traviata".

Vineri, 7 decembrie, de la ora 19,00, va urca pe scenă maestrul Tudor Gheorghe, care, în anul Centenarului, ne propune un spectacol inedit - "Tot ce-i românesc nu piere", în care veţi putea reasculta melodiile lansate în urmă cu mai bine de 30 de ani, "Acolo este ţara mea" şi "Muică, toţi suntem un neam", dar şi multe alte surprize, aşa cum ne-a obişnuit "olteanul universal". Acompaniamentul asigurat de orchestra Concertino din Chişinău în componență complexă, alături de corul bărbătesc Concertino, vor întregi atmosfera, sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.

Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 18.00, are loc premiera spectacolului de revistă "Poveşti muzicale de iarnă", o feerie dedicată sărbătorilor ce se apropie. Solişti vor fi Florentina Andronic, Cristina Isabela Ionaşcu, Adina Lazăr, Mariana Pisică, Mihail Anton şi Ionuţ Negrişanu, iar prezentatori - Paul Buţa şi Costel Donose.

Duminică, 9 decembrie, de la ora 18,00, se va juca una dintre cele mai cântate opere din lume, încă de pe vremea lui Verdi, când mai toate teatrele muzicale o aveau în repertoriu: "La Traviata". Spectacolul, realizat după opera lui Alexandre Dumas-fiul "Dama cu camelii", întrupează eterna poveste despre iubire, pasiune, renunţare, sacrificiu, a fost prima operă montată pe scena gălăţeană, în 1957, la un an după înfiinţare. În varianta de duminică, partiturile au fost încredinţate artiştilor Diana Bucur (Iaşi), Liviu Iftene (Bralşov), Iurie Gâscă (Republica Moldova), Lăcrămioara Crihană, Lenuţa Bercaru, Tudorel State, Dumitru Barbu, Dominic Cristea, Sebastian Băncilă şi Gheorghe Racoviţă. Regia este semnată de Eleonora Constantinova, de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" din Chişinău, Artistă a Poporului din Republica Moldova. Coregrafia îi aparţine lui Fănică Lupu, elevul marelui coregraf Oleg Danovschi, care a urmat Şcoala Internaţională de Balet "Paluka" din Dresda, Germania. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Sandu.

Citit 1731 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2018 11:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.