Scriitori gălăţeni premiaţi la Constanţa. Marină... scrisă

Scriitori gălăţeni premiaţi la Constanţa. Marină... scrisă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Doi scriitori gălăţeni, Ioan Gheorghe Tofan şi Victor Cilincă, au "recidivat", fiind premiaţi din nou, la Constanţa, la cea de-a XII-a ediţie a Galei premiilor "Clubului Amiralilor", pentru cărţi cu tematică de marină.

Dedicată acum Centenarului Marii Uniri, gala desfăşurată în aula Centrului de Conferinţe al Forţelor Navale, plină de uniforme, de la aspiranţi la generali şi amirali, dar şi civili, cu toţii autori din multe colţuri ale ţării, a reunit şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Statului Major al Forţelor Navale. Au fost remarcaţi preşedintele Clubului Amiralilor,  amiralul (rtr) Traian Atanasiu, şi contraamiralul Daniel Căpăţînă, comandant al Flotei, personal din cadrul Forţelor Navale. În uniforme elegante, au participat studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu", membri ai unor ligi şi asociaţii cu profil marin.

Alături de alţi 50 de autori din ţară, cei doi gălăţeni au fost prezentaţi cu cărţile lor. Ioan Gh. Tofan, autorul volumului "Pe malul de lut al fluviului", a fost recompensat cu Premiul "Comandor Eugeniu Botez", pentru publicistică de marină - literatură, pentru cartea sa care vorbeşte despre lumea portului gălăţean dintr-o perioadă neglijată de scriitori şi de istorici - anii ´50. Victor Cilincă a primit Premiul "Contraamiral Aurel Negulescu", la categoria literatură memorialistică, umoristică şi miscellanea, pentru volumul "Saga neştiută a Galaţilor 1917-1918", volum în editare proprie, o antropologie a războiului de la Dunăre şi o demonstraţie a rolului uriaş al oraşului nostru, în ianuarie 1918, la salvarea întregii Europei în faţa tăvălugului bolşevismului ce cuprinsese continentul, ba mai trecuse şi oceanul.

În anii trecuţi, Clubul amiralilor l-a premiat şi pe comandantul de navă şi scriitorul Maximilian Popescu Wella.

CITEȘTE ȘI: Victor Cilincă şi-a prezentat cartea despre Regina Maria la Londra

Citit 1145 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2018 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.