Concert extraordinar cu vioară Stradivarius

Concert extraordinar cu vioară Stradivarius
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Luni, 14 ianuarie, de la ora 18,00, la Ateneul Fundaţiei Pelin din Tecuci, are loc un concert inedit avându-i ca protagonişti pe doi renumiţi artişti: violonistul  Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica.

Răzvan Stoica a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale și internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex-Ernst, din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi. Răzvan Stoica este unul dintre violoniştii cu care România se poate mândri: a studiat la București și la Amsterdam, unde s-a stabilit de mai bine de 11 ani, susţine concerte pe importante scene de pe mapamond, și-a format şi propriul ansamblu, Kamerata Stradivarius.

Din anul 1996, Răzvan Stoica cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a adus în concerte şi recitaluri nu doar pe pe mari scene din Europa, dar şi în Statele Unite şi Asia.

Tânăra, care a început studiul muzicii la cinci ani, a fost admisă, un an mai târziu, ca un copil minune la Conservatorul (Liceul) "George Enescu" din Capitală. La numai 12 ani, debutează ca solist concertist la Orchestra Bucureşti. Este absolventă a celebrului Royal Conservatory din Amsterdam şi concertează pe marile scene ale lumii.

Citit 1576 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2019 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.