Galaţiul, mai bogat cu o carte poştală

Galaţiul, mai bogat cu o carte poştală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prima apariţie dintr-o serie ilustrată o înfăţişează pe scriitoarea Hortensia Papadat Bengescu * Iniţiatorul proiectului, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, marchează, astfel, 10 ani de la înfiinţare *

De regulă zgârcit cu suvenirurile, Galaţiul e mai bogat, din această săptămână, cu o carte poştală purtând marca unei personalităţi literare locale.

Cartea poştală „Hortensia Papadat Bengescu” este prima dintr-o serie de şase, editate la iniţiativa Centrului Cultural «Dunărea de Jos». Proiectul instituţiei se desfăşoară în colaborare cu Poşta Română.

„Sub genericul proiectului „Galaţi, oraşul scrie, oraşul citeşte”, am hotărât să readucem în memoria literară a oraşului scriitorii care au lăsat o amprentă puternică asupra vieţii culturale a Galaţiului din secolele XIX–XX. O carte poştală poate deveni o carte de vizită a vieţii literare gălăţene de la 1900, poate fi un suvenir pentru colecţionari, dar poate reprezenta şi un act cultural”, a declarat Florina Zaharia, şef Serviciu Editură din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ).

De vineri, cartea poştală „Hortensia Papadat Bengescu” va putea fi cumpărată, în schimbul a aproximativ un leu, de la orice oficiu poştal din judeţul Galaţi.

Celelalte cărţi poştale, cu Ştefan Petică, Costache Conachi, Grigore Hagiu, Costache Negri şi Calistrat Hogaş, vor fi lansate pe parcursul anului viitor, din două în două luni.

Centrul Cultural împlineşte 10 ani

Lansarea oficială a cărţii poştale va avea loc vineri, de la ora 12,30, la CCDJ. Evenimentul va marca începutul manifestărilor prin care instituţia îşi propune să sărbătorească împlinirea a 10 ani de la înfiinţare.

Săptămâna viitoare, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va organiza un spectacol, în cadrul căruia îşi va premia colaboratorii, şi, de asemenea, va lansa un CD de colinde tradiţionale.

Explicaţie foto: Pe cartea poştală este reprodusă o fotografie de-a romancierei, din arhiva Muzeului de Istorie Galaţi

Citit 639 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.