Câştigătorii Festivalului Gulliver 2019

Câştigătorii Festivalului Gulliver 2019
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

A căzut cortina, duminică seara, la Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver", ediţia a XXVIII-a. Publicul gălățean a aplaudat minute întregi, apreciind prestația tuturor actorilor care au însufleţit personajele acestei ediţii. Câștigătorii festivalului au fost, pe lângă oamenii de teatru, și mai ales gălăţenii de toate vârstele. "A fost o experiență minunată – oameni frumoși și buni, spectacole de foarte bună calitate" mi-a mărturisit îndrăgita actriță gălățeană a Teatrului de Păpuși Gulliver, Gina Geru. În cadrul festivalului s-au jucat 30 de piese pentru toate categoriile de vârstă, atât în sălile de teatru cât și în Grădina Publică. Peste 6.000 de spectatori au vizionat spectacolele din programul festivalului: teatru–dans, spectacol-concert, animație, spectacol-experiment, animație, spectacole muzicale, balet, comedii. Distincţiile acordate în această ediţie sunt următoarele: Premiul de excelență a fost acordat echipei spectacolului "Peter Pan", în regia lui Ioan Brancu, al Teatrului de Păpuși "Gulliver" din Galați.

Premiul Special al Juriului a fost acordat spectacolului "Cenușăreasa'' al Teatrului Republican Licurici, din Chișinău, în regia lui Aurelian Bălăiță.

Premiul Gulliver Junior a fost acordat spectacolului "Etc." în regia lui Jose Gil, Natacha Costa Pereira, Sofia Olivenca Vinagre al Teatrului S.A. Marionetas Teatro& Bonecos din Portugalia.

Premiul pentru muzică de spectacol i-a fost acordat lui Cari Tibor, pentru muzica din spectacolele "Peter Pan" regia Ioan Brancu, al Teatrului de Păpuși Gulliver din Galați, ,,Pisicile nearistocrate" regia Eva Labadi al Teatrului pentru copii Arlechino din Brașov și ,,Cartea cu Apolodor", regia Toma Hogea, al Teatrului pentru Copii și Tineret din Timișoara.

Premiul pentru Scenografie le-a fost acordat Krisztinei Nagy și lui Bajko Attilo pentru scenografia spectacolului ,,Carte cu Apolodor" în regia lui Toma Hogea al Teatrului pentru Copii și Tineret din Timișoara.

Premiul pentru mânuire și interpretare le-a fost acordat Olgăi Bela și Anei Maria Bălescu, pentru personajele Apolodor și Dor din spectacolul "Apolodor", în regia Silviei Roman, al Teatrului Țăndărică din București.

Premiul pentru Regie i-a fost acordat lui Toma Hogea, pentru regia spectacolului ,,Cartea cu Apolodor", al Teatrului pentru Copii și Tineret Merlin din Timișoara.

Premiul pentru Promovarea artei animației și valorilor culturale i-a revenit lui Călin Mocanu, manager al Teatrului de Animație Țăndărică din București, pentru proiectele ,,Teatrul de Animație în România - album de colecție" și ,,Teatru în școli – Spectacolul Poveștile României – George Enescu".

Marele Premiu a fost acordat spectacolului ,,Croitorul" al Teatrului Train, din Israel, în regia lui Ornan Braier.

A fost acordat și Premiul Special al Publicului, din partea copiilor. Raluca Maria Simbanu, elevă în clasa a VIII-a, a acordat acest premiu spectacolului ,,Mica Sirenă," în regia Oana Leahu, al Teatrului pentru copii și tineret "Ariel" din Târgu Mureș.

Citit 1770 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.