Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Pentru cel de-al şaselea an consecutiv, Galaţiul va găzdui o ediţie a Campionatului Mondial de cultură generală. Întrecerea are loc, simultan, în numeroase oraşe de pe mapamond şi adună la start mii de pasionaţi ai cunoaşterii. În România, concursul se desfăşoară doar la Bucureşti şi Galaţi. În lume, au primit anul acesta drept de organizare 72 de oraşe, din 35 de ţări.
Participanţii trebuie să răspundă la 240 de întrebări, câte 30 din opt domenii standard (istorie, cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport), într-un interval de numai două ore, cu 30 de minute de pauză la jumătatea întrecerii. Întrebările sunt de tipul "cine ştie răspunde", neexistând variante de răspuns, ca la emisiunile televizate asemănătoare. Fiecare concurent are dreptul de a nu i se lua în considerare prestaţia la cea mai slabă dintre cele opt categorii. Astfel, se punctează, practic, răspunsurile la numai 210 întrebări.
Concursul de la Galaţi va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11,00, la Daily Pub, local situat lângă Parcul Eminescu. Întrecerea este individuală, iar întrebările sunt traduse în limba română, însă chestionarele pot fi solicitate şi în limba engleză. Întrebările sunt formulate de o echipă internaţională a asociaţiei World Quizzing Championships, cu sediul la Londra.
Înscrierile se fac pe pagina de Facebook a evenimentului, "Campionatul Mondial de Quiz 2019", până cel târziu vineri, 31 mai, la ora 23,00. Şi în acest an, responsabilul ediţiei gălăţene este Laurenţiu Vasile. Până la publicarea acestui text, doar nouă participanţi îşi anunţaseră înscrierea pe pagina evenimentului.
În lume, Campionatul Mondial de Cultură Generală se desfăşoară din anul 2003. În România, prima ediţie a avut loc în 2012, iar primul concurs la Galaţi a fost organizat în 2014.
Ediţia gălăţeană de anul trecut, la care au participat 19 concurenţi, a fost câştigată de Mihai Frunză, cu 82 de răspunsuri corecte din 210 posibile. La nivel naţional, s-a impus Mihai Alexandru Ilioaia, cu 102 puncte, învingătorul de la Galaţi clasându-se pe locul 7. Primul în lume a fost anglo-suedezul Olav Bjortomt, cu nu mai puţin de 164 de răspunsuri exacte din 210.

Citit 938 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 17:48

2 comentarii

 • postat de concurs Joi, 30 Mai 2019 21:34 5.13.227.*** Link la comentariu
  0
  0

  Nu există taxă de înscriere. Se plăteşte multiplicarea formularelor cu întrebările de concurs, 5-10 lei. Consumaţia la bar este opţională.

  Raportează
 • postat de Simona Joi, 30 Mai 2019 11:45 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  0

  Pentru înscrierea la Concurs se plăteşte vreo taxă sau doar o consumaţie de la bar?

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro