Sculptorul Liviu-Adrian Sandu, selectat cu... pictură de Muzeul ARC

Sculptorul Liviu-Adrian Sandu, selectat cu... pictură de Muzeul ARC
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Finală. Doctor în Arte plastice şi decorative la Timişoara, membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din Americi, plasticianul gălăţean Liviu-Adrian Sandu a fost primit, pentru a doua oară, în selecţia finală a concursului internaţional al unuia dintre cele mai „încăpătoare” muzee virtuale din lume, Art Renewal Center (ARC), care organizează şi expoziţii fizice, itinerante pe două continente! El s-a bucurat să se regăsească, cu lucrarea „The Shadows of Time”, printre cei 1.500 de finalişti dintre cei peste 4.000 de concurenţi redutabili, din 73 de ţări.

În 2015, sculptorul ajungea în selecţia finală cu două lucrări din teracotă, acum însă s-a impus cu… pictură. Paradoxal, „este a doua pictură realizată în viaţa mea!" - mărturiseşte artistul. "Sunt bucuros că am fost apreciat şi acum de un juriu alcătuit din oameni care nu mă cunosc”, dar succesul acesta „nu o să mă împingă să virez către pictură”, ci la lărgirea experienţei de creaţie. Şi-a propus ca la viitoarea expoziţie personală, peste vreo cinci ani - excelenţa construieşte fără să se uite la ceas! - lângă sculpturi va fi şi „ceva de atârnat şi pe pereţi”, desene sau picturi.

Muzeul Art Renewal Center, unul dintre cele mai mari muzee on-line, expunând de la renaşcentişti la contemporani, cu peste cinci milioane de vizitatori anual on-line şi expoziţii la Barcelona şi New York, aparţine unei fundaţii educaţionale ce urmăreşte „renaşterea realismului”, alcătuită din colecţionari, artişti şi istorici de artă, conduşi de milionarul Fred Ross.

Gălăţeanul, iniţiator şi cofondator al primului grup naţional „novorealist” din ţară - curent occidental nou, Liviu-Adrian Sandu a fost, printre multe altele, titular pentru Anatomie Artistică, Perspectivă şi Prelucrarea imaginii pe computer la Facultatea de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos", peste un deceniu, muzeograf la Muzeul de Artă Vizuală, profesor la Liceul de Arte „Octav Băncilă" Iaşi şi, în Galaţi, la Şcoala de Arte şi la Liceul „Dimitrie Cuclin”, pentru Sculptură, Arhitectură şi prelucrarea imaginii pe computer, asistent la secţia Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Al. I. Cuza”, a fost şi freelancer pentru diverse firme şi companii naţionale şi internaţionale, pentru ilustraţie de carte, grafic design, web design, spoturi video publicitare, modelare şi animaţii 3D.

Citit 3518 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.