Evaluaţi acest articol
(26 voturi)
3 comentarii

Finală. Doctor în Arte plastice şi decorative la Timişoara, membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din Americi, plasticianul gălăţean Liviu-Adrian Sandu a fost primit, pentru a doua oară, în selecţia finală a concursului internaţional al unuia dintre cele mai „încăpătoare” muzee virtuale din lume, Art Renewal Center (ARC), care organizează şi expoziţii fizice, itinerante pe două continente! El s-a bucurat să se regăsească, cu lucrarea „The Shadows of Time”, printre cei 1.500 de finalişti dintre cei peste 4.000 de concurenţi redutabili, din 73 de ţări.
În 2015, sculptorul ajungea în selecţia finală cu două lucrări din teracotă, acum însă s-a impus cu… pictură. Paradoxal, „este a doua pictură realizată în viaţa mea!" - mărturiseşte artistul. "Sunt bucuros că am fost apreciat şi acum de un juriu alcătuit din oameni care nu mă cunosc”, dar succesul acesta „nu o să mă împingă să virez către pictură”, ci la lărgirea experienţei de creaţie. Şi-a propus ca la viitoarea expoziţie personală, peste vreo cinci ani - excelenţa construieşte fără să se uite la ceas! - lângă sculpturi va fi şi „ceva de atârnat şi pe pereţi”, desene sau picturi.
Muzeul Art Renewal Center, unul dintre cele mai mari muzee on-line, expunând de la renaşcentişti la contemporani, cu peste cinci milioane de vizitatori anual on-line şi expoziţii la Barcelona şi New York, aparţine unei fundaţii educaţionale ce urmăreşte „renaşterea realismului”, alcătuită din colecţionari, artişti şi istorici de artă, conduşi de milionarul Fred Ross.
Gălăţeanul, iniţiator şi cofondator al primului grup naţional „novorealist” din ţară - curent occidental nou, Liviu-Adrian Sandu a fost, printre multe altele, titular pentru Anatomie Artistică, Perspectivă şi Prelucrarea imaginii pe computer la Facultatea de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos", peste un deceniu, muzeograf la Muzeul de Artă Vizuală, profesor la Liceul de Arte „Octav Băncilă" Iaşi şi, în Galaţi, la Şcoala de Arte şi la Liceul „Dimitrie Cuclin”, pentru Sculptură, Arhitectură şi prelucrarea imaginii pe computer, asistent la secţia Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Al. I. Cuza”, a fost şi freelancer pentru diverse firme şi companii naţionale şi internaţionale, pentru ilustraţie de carte, grafic design, web design, spoturi video publicitare, modelare şi animaţii 3D.

Citit 2853 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 18:29

3 comentarii

 • postat de Marilena Patraus Luni, 03 Iunie 2019 10:35 89.137.224.*** Link la comentariu
  2
  6

  Doamne apara si pazeste!

  Raportează
 • postat de Arta geniala Vineri, 31 Mai 2019 07:36 5.13.192.*** Link la comentariu
  0
  11

  Maiestrie in stare pura, arta la superlativ! Sa fim mandri ca Romania este reprezentata la nivel international in cel mai stralucit mod cu putinta! Cine nu intelge aceste lucruri e clar ca e macinat de invidie fata de valorile noastre nationale care ne rdica acolo unde nici nu visam sa fim! Adevaratele genii ale artei nici nu au nevoie de multe incercari precum diversi anonimi, ei fac paradoxal lucrari care din prima ajung sa fie cotate la cel mai inalt nivel, la cea mai prestigioasa institutie din domeniul artei. Ceilalti din domeniul artei nici macar nu viseaza sa expuna intr-un asemenea loc si de aia nu indraznesc sa-si trimita lucrarile lipsite de maiestrie. Rar se nasc in Romania oameni de o asemenea valoare care uimesc intreg globul pamantesc.

  Raportează
 • postat de violeta olaru Joi, 30 Mai 2019 16:04 81.196.175.*** Link la comentariu
  8
  5

  ........HARUL lasat de Bunul Dumnezeu......iubit,muncit si impartasit cu semenii.......FELICITARI.....!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.