Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Această cronică s-ar fi putut foarte bine intitula și „Câteva trilogii și niște romane”. Literatura e infinită, ca firele de nisip, după cum spunea Borges. Adi Secară pleacă din roman în roman, din trilogie în trilogie, și parcă vrea să construiască un puzzle cultural infinit. Desigur, e o metaforă. Acum are părerea cenaclului despre cele câteva posibile continuări ale „Pirapitingăi”, așa că așteptăm cu mare interes realizările.
Și-a propus foarte multe cu al patrulea început de roman. Ia din fiecare celălalt început de roman. Delirul nu e la fel de intens ca în prima propunere. Trebuie controlat delirul. Mai trebuie reglat puțin. E interesant. Preferata e „Decență”, cea cu peștele. E cel mai puternic început. Poemele sunt niște descântece într-o limbă turcă tradusă de Adi Secară. (Marius Grama)
Țin să te felicit că ai chef de scris. Nu prea m-a prins acest început de roman, nu e la înălțimea pasajului „Decență”. Nu are zvâc, trenează. E o încercare de a filosofa. E mai diluată, mai la suprafață. Ar fi trebuit să fie mai puternică. La final turează motoarele, e mai interesant. Referințele culturale sunt cam multe. Referitor la poeme, am rămas cu muzica. M-au prins. (Anca Șerban Gaiu)
Mi-a plăcut proza, inclusiv inserțiile politice. Simon Ajarescu e un Nichita din Galați. (Ioan Gh. Tofan)
Scrierea e meticuloasă, analitică, elegantă și sensibilă. E un erou să se apuce de patru romane deodată. Îmi place atmosfera din poeme. (Nelu Păcuraru).
Partea de proză e intelectuală. Ar trebui să fie mai seducătoare. Multe idei promit. Poemul e o evocare în stil turcesc. Mi-a plăcut. În unele locuri e aproape vorbire curentă. (Dorian Stoilescu)
M-a agățat ca pe un pește. Aș vrea să citesc mai mult. (Valentin Dragoș)
Nu m-a prins cu nimic. Nu am găsit un vers care să fie motorul poemului. Proza mi-a plăcut mult. Diversitatea de trimiteri e prea vastă. Parcă prea mult din prima. Nu e plictisitor, e bine construit. (Octavian Miclescu).
Vineri, 31 mai, ora 18,00, la sediul „Viața liberă”, ne va citi Dorian Stoilescu.

Citit 494 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 00:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro