Actorii-cântăreţi gălăţeni, premiaţi la Iaşi

Actorii-cântăreţi gălăţeni, premiaţi la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Muzical "Şapte", singura companie privată de teatru din Galaţi, s-a întors cu lauri de la Iaşi, unde a cucerit Premiul pentru originalitate la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Operelor Independente - FOI. Spectacolul gălăţean premiat este o adaptare semnată de regizoarea companiei, Isabela Oancea - mezzosoprană la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "„Nae Leonard", autoare a mai multor adaptări muzicale de succes, după poveşti şi povestiri din literatura clasică românească. Piesa "Amintiri din copilărie", de Isabela şi Sorin Oancea, după cunoscuta carte scrisă de Ion Creangă, a fost jucată cu succes pe multe scene din ţară.

"Reţeta" stă în îndemânarea Isabelei Oancea de a construi, de a se juca în adaptări vesele şi neaşteptate şi în energia actorilor. Au fost aplaudaţi actorii: Geanina Sion (în rolul Nică), Isabela Oancea (Smaranda), Luminiţa Vologa (Fata popii), Mihai Păun (în rolul Popii), Vlad Ajder (travesti - Mătuşa Mărioara) şi Ionuţ Negrişanu. Muzica spectacolului, ca şi la celelalte producţii ale trupei, este semnată de compozitorul Sorin Oancea, care a dirijat mulţi ani pe scena Muzicalului gălăţean.

În concurs au mai evoluat: Universitatea de Vest Timişoara - Facultatea de Muzică şi Teatru, câştigătoare a Marelui Premiu, Opera Comică pentru Copii Bucureşti, Academia de Muzică "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, cu două producţii, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, cu două montări, Universitatea "Ovidius" Constanţa - Facultatea de Arte şi Universitatea de Arte "George Enescu" Iaşi.

Artişti de renume internaţional au alcătuit juriul condus de preşedintele Theodore Coresi, de la Viena: Laura Tătulescu, solistă la Bayerische Staatsoper din München, regizorul Alexandru Petrescu, directorul festivalului ieşean, cunoscutul muzicolog, critic muzical şi profesor universitar Mihai Cosma, solistul Andrei Fermeşanu, de la Opera Naţională Română Iaşi, actorul Codrin Dănilă, de la Ateneul Naţional Iaşi, şi scenograful Cătălin Târziu, de la aceeaşi instituţie.

Şi publicul gălăţean a avut ocazia să aplaude, la Casa de Cultură a Sindicatelor, o producţie a trupei, "Chiriţa se întoarce", spectacol pentru care Teatrul "Şapte" a primit un altfel de "premiu": felictările marii actriţe de comedie Draga Olteanu Matei.

Citit 3661 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.