Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Astăzi, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi va avea loc o nouă proiecţie în cadrul proiectului KineDok - "Gardul de la frontieră" (Austria, 2018), cu regia şi imaginea semnate de Nikolaus Geyrhalter. Acesta investighează una dintre cele mai ardente problematici ale societății contemporane: ce facem cu valurile de refugiați? Inspectând zona de graniță dintre Austria şi Italia, regizorul se interesează de urmările unei politici europene antiimigranţi: decizia de a instala un gard pe teritoriul de frontieră, un obstacol absurd şi mai degrabă simbolic împotriva străinilor fără acte. Filmul e un corpus de portrete-interviu foarte diverse (vameşi, distribuitorul de lapte, muncitori senegalezi, proprietari de pensiuni, preotul sau un bătrân fermier), de comentarii esenţiale care variază de la xenofobie reţinută, la eschivă neputincioasă şi chiar militantism pentru cauza celor exilaţi din ţara natală.

Nikolaus Geyrhalter s-a născut în 1972, la Viena, este regizor şi producător, prin compania sa, fondată în 1994, realizând peste 60 de documentare, premiate la prestigioase festivaluri de gen. Printre cele mai cunoscute se numără: Pripyat (1999), Pâinea noastră cea de toate zilele (2005), Peste ani (2015). Cel mai recent film al său, Earth/ Terra, a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin în 2019 şi a obținut Premiul Juriului Ecumenic.

Citit 275 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 19:08

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro