Incursiune în fascinanta lume a pietrelor semipreţioase. Expoziţie cu vânzare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați

Incursiune în fascinanta lume a pietrelor semipreţioase. Expoziţie cu vânzare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 21 iunie, cu începere de la ora 11,00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi va avea loc vernisajul celei de-a IX-a ediţii a Salonului expoziţional "Feeria cristalelor", manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinanta lume a mineralelor.

La manifestare vor expune colecţionari din Bucureşti, Baia Mare şi Galaţi. Timp de trei zile, în holul mare de la parterul muzeului vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului o mare diveristate de bijuterii - bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar - pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative şi ornamentele. Pe lângă valoarea ornamentală, se spune că mineralele au diferite proprietăţi: cuarţul roz este piatra dragostei, care aduce împlinirea în viaţa familială, ametistul este piatra protectoare a casei şi îşi schimbă nuanţele în funcţie de dispoziţia celui care o poartă, cuarţul verde vindecă bolile de inimă.

În zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, va putea fi admirată microexpoziţia "Minerale şi cristale”, în cadrul căreia sunt evidenţiate exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al instituţiei gălăţene. Pietrele provin din toate colţurile lumii: flori de mină, geode ametist, felii din agat (Brazilia), varietăţi de agat felii, calcit două generaţii, cuarţ, calcopirită, pirită, baritină, granat andradit, rodocrozit, blendă argintiferă, jasp, epidot, acvamarin, malachit, stibine şi geme.

"Feeria Cristalelor" se va desfăşura în perioada 21 - 23 iunie, programul de vizitare fiind următorul: vineri, de la 10,00 la 18,00; sâmbătă şi duminică, de la 10,00 la 20,00.

Citit 1527 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2019 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.