Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
5 comentarii

Un recital extraordinar cu Eduard Kunz, supranumit şi prinţul rus al pianului, va avea loc pe 1 august, începând cu ora 18,30, la Ateneul din Tecuci.

În program vor fi lucrări de Beethoven, Bach şi Chopin. Nominalizat printre primii zece mari pianişti ai lumii, de BBC Music Magazine, Eduard Kunz a cântat cu multe orchestre europene, printre care amintim Royal Albert Hall din Londra, Filarmonica Deutsches Symphonie din Berlin, Filarmonica Royal din Stockholm, Orchestra scoţiană Royal, Orchestra Naţională du Capitole din Toulouse şi Orchestra RTE, sub bagheta dirijorilor Tugan Sokhiev, Christian Mandeal, Edward Gardner şi Nikolai Alexeev. A susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii, printre care se numără Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona, Sala Mare a Conservatorului din Moscova.
Eduard Kunz a câştigat în 2007 Premiul cel mare în cadrul Festivalului "George Enescu", iar la ultima ediţie a Concursului Internaţional "Ceaikovski", desfăşurată în 2011, eliminarea sa a stârnit un adevărat iureş mediatic.
Deşi s-a stabilit în România, Eduard revine în Rusia în mod regulat şi susţine concerte cu Filarmonica Naţională Rusă şi cu orchestrele Filarmonicii din St. Petersburg, printre altele, are recitaluri la Casa Internaţională de Muzică şi Marele Salon al Conservatorului din Moscova.
Născut în Omsk - Siberia, Eduard Kunz a început studiul pianului cu Galina Gorbunova la Şcoala nr. 3, apoi cu Mihail Hohlov la Şcoala Specială Gnessina pentru copii supradotaţi din Moscova şi apoi cu Andrei Diev la Conservatorul Naţional de Muzică “Piotr Ilici Ceaikovski” din capitala rusă.
A obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music, profesori fiindu-i Norma Fisher şi Mark Ray.
A fost prezent pe scena festivalurilor Como de Garda, Grieg (Oslo), Keyboard din New York, St. Magnus (Scoţia) şi City of London.
De-a lungul timpului, concertele şi recitalurile sale au fost difuzate pe cele mai importante posturi de muzică clasică ale lumii, ca BBC Radio 3, Radio France, Radio Rai, Deutschland Radio Kultur şi Orpheus.

Citit 1968 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 18:24

5 comentarii

 • postat de MIHAIL Luni, 29 Iulie 2019 08:22 5.13.175.*** Link la comentariu
  0
  2

  CU SANATATE SI PACE SA FIE,SI ACEASTA SAPTAMANA,IAR DUPA CUM SCRIE IN CARTEA SFANTA A CRESTINILOR, ,,FERICITI FACATORII DE PACE CA A LOR VA FI IMPARATIA CERURILOR,,!!!UN LIKE SI DE LA MINE...DACA AR CITI ACESTE COMENTARII,POATE CA DISTINSUL DOMN DR.TEODOR NITA SE VA STRADUI SI MAI MULT SA NE FACA AICI ,PE PAMANT,UN PIC MAI FERICITI,INVITAND MAI DES IN CONCERTE SI SPECTACOLE MARI ARTISTI ,SI POATE SI PE ACEST TANAR SI TALENTAT PIANIST !!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează
 • postat de vio Duminică, 28 Iulie 2019 21:57 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  1

  Bine, este in regula.. Sa incepem saptamana cu pace. (unul din cele doua like-uri este de la mine)

  Raportează
 • postat de MIHAIL Duminică, 28 Iulie 2019 12:46 5.13.175.*** Link la comentariu
  0
  2

  SCRIU CU LITERE MAJUSCULE PENTRU CA ASA VAD MAI BINE,NU PENTRU CA NU AS STI CA ,,ESTE DE PROST GUST,,SA SE SCRIE ASA ....SA NU CONFUNDAM INSA MELOMANII ADEVARATI CU NUMEROSII SNOBI PE CARE IN CELE PESTE 5 DECENII DE CAND FRECVENTEZ SALILE DE CONCERT AM AVUT OCAZIA SA VAD PESTE TOT!!!UNUI GAND SINCER DE ADMIRATIE PENTRU INTERESUL TECUCENILOR PENTRU CONCERTE A DEVENIT PENTRU TINE ,VIO,SURSA INSPIRATA DE IRONIE......AM AVUT FERICITA OCAZIE SA VAD PE SCENA ARTISTI DE MARE CLASA,SI FOARTE MULTI ,AICI ,ACASA ,DA SI LA BUCURESTI,IASI,ODESA,ROMA SI MAI ALES FRANKFURT AM MAIN UNDE STAU MULTE LUNI DIN AN.....CAND EU II APLAUDAM CU AN I IN URMA PE HERLEA,SPIESS,MARTINOIU,ION VOICU,ELENA CERNEI,DAVID OHANESIAN,,SI MULTI,MULTI ALTII!!!PROBABIL CA DUMNEATA INCA NU EXISTAI PRINTRE ...MELOMANI!!!AM SCRIS CU SIMPATIE FATA DE INTERESUL CELOR DIN ORASUL VECIN PENTRU MUZICA DE MARE CALITATE,EXPRIMANDU-MI O PARERE SI NU PENTRU A FACE IERARHIZARI NEFERICITE PRIVIND NUMARUL SI CALITATEA SPECTATORILOR !!!!IN AFARA URARII DE SANATATE ,CONSIDER CA AR TREBUI SA AMINTESC UNORA CARE SE GRABESC SA FACA UNELE AFIRMATII DERANJANTE CA MARK TWAIN SPUNEA INTR-UN CONTEXT CA CEA MAI BUNA AFACERE SE POATE FACE DACA AI CUMPARA UN OM LA ADEVARATA LUI VALOARE SI APOI ACESTA AR FI VANDUT LA ATAT CAT CREDE RESPECTIVUL OM CA MERITA!!!.....IN REST,NUMAI BINE SI AUDITII CAT MAI PLACUTE

  Raportează
 • postat de vio Duminică, 28 Iulie 2019 00:20 92.114.82.*** Link la comentariu
  1
  1

  Mihail, intai de toate renunta sa mai scrii tot textul cu majuscule. Este de prost gust. Apoi, de unde stii tu ca in Galati sunt mai multi melomani decat in Tecuci? Iti inchipui tu, asa, proportional.. mmm.. parca ar (putea) fi mai multi.. In cazul muzicii insa, proportionalitatea s-ar putea sa nu fie un criteriu. Eu, chiar nu cred ca sunt mai multi. Cunosc orasul asta (Galati) Si in ultimul rand, informativ, acum doi ani cred, E. Kunz a dat un recital la Sala Leonard pe pianul Steinway. A cantat Bach. La Tecuci cred ca este la al doilea concert. Pentru ca acolo, se vede treaba, sunt mai multi melomani. (Evident, acel dislike este de la mine) Totusi sunt de acord cu ceva, sanatate la toata lumea!

  Raportează
 • postat de MIHAIL Vineri, 26 Iulie 2019 20:11 5.13.175.*** Link la comentariu
  1
  2

  FOARTE FRUMOASA INITIATIVA,BRAVO TECUCENILOR CARE FRECVENT AU INVITATI DE MARCA DINTRE MARII PIANISTI AI SCENELOR INTERNATIONALE!!!STIU CA LA GALATI S-A FACUT O INVESTITIE FOARTE MARE PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI PIAN DE CONCERT DE CEA MAI INALTA CALITATE....IN AFARA DE MAESTRII VALENTIN GHEORGHIU SI TANARUL HORIA MIHAIL NU RETIN SI ALTE NUME DE REZONANTA...!!!SUNT CONVINS CA PRINTRE GALATENI SUNT MULT MAI MULTI MELOMANI DECAT IN TECUCI DAR CRED CA INTERESUL CELOR CARE AR PUTEA SA NEGOCIEZE CONTRACTE CU ARTISTI DE VALOARE ESTE MAI SCAZUT!!!!SANATATE LA TOATA LUMEA SI NUMAI BINE!!!AUDITIE PLACUTA MELOMANILOR DIN ORASUL VECIN!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.