Undă verde pentru teatrul ”de buzunar”

Undă verde pentru teatrul ”de buzunar”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Trupa Teatrului Muzical "Şapte", prin proiectul "Teatru de buzunar", le oferă gălăţenilor, într-o sală mică, de 50 de locuri, situată la la etajul Casei de Cultură a Sindicatelor – cu intrarea dinspre hotel, singurele spectacole de teatru din perioada verii.

Joi, 22 august, de la ora 19,00, a fost programat spectacolul muzical "Chiriţa se întoarce". Este vorba despre o montare clasică, dar cu ușoare tușe moderne. Textul e o adaptare inedită după binecunoscutele piese ale lui Vasile Alecsandri, iar hohotele de râs, cu siguranţă, nu se vor lăsa aşteptate. Cu muzică originală compusă de Sorin Oancea, spectacolul propune şi o intrigă nouă: întoarsă de la Paris, Chirița vrea să-şi vadă pus în practică visul ca Bârzoi să fie deputat.

Sâmbătă, pe 24 august, de la ora 21,00, a fost programat un alt spectacol "Hei, oameni buni! de William Saroyan". Dramaturgul William Saroyan se apleacă plin de compasiune asupra nuanțelor gri ale vieții. Și în niciun caz nu se dă în lături să caute și să invoce umanitatea și speranța, acolo unde e mai mare nevoie de ea: unde nenorocul și eșecul bântuie personajele. 

Ce spectacol e în pregătire

Săptămâna aceasta au început repetiţiile la piesa „Second hand” sau „Centaurul”, scrisă de colegul nostru Victor Cilincă, a cărei premieră va fi în luna septembrie. O dramă cu accente comice şi duioase, piesa realistă vorbeşte, metaforic, despre lipsa de şanse a celor dezavantajaţi de viaţă, neprotejaţi de societate, despre actualele frâne puse firescului entuziasm al unor tineri de către blazaţii nostalgici, oameni acri, chiar violenţi, care s-au înfruptat cândva din avantajele unei puteri veşnic corupte şi se agaţă cu ghearele de „scaunul” lor.

Regia şi scenografia sunt semnate de regizoarea, actriţa şi cântăreaţa Isabela Oancea şi de compozitorul Sorin Oancea. Sunt două personaje: Bebe, visătorul, naivul, rod al unei şcoli speciale care nu-i oferă vreo şansă, va fi interpretat în dublă distribuţie: actorul Vlad Ajder, de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, şi Sergiu Cornelius Făinărea, proaspăt absolvent al Facultăţii de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos”, deja remarcat din spectacole precum spectacolul de licenţă al studenţilor de la Artă, „Steaua fără nume” şi ca regizor al spectacolului cu piesa „Drum cu sens unic”, de Valentin Krasnogorov, cu trupa gălăţeană studenţească „De ce ficatul?”.    

În rolul ursuzului Baban, actorul Mihai Păun, cunoscut de pe scena Teatrului „Gulliver” şi „Cărăbuş” – Brăila.

Citit 1857 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.