Patru tenori şi farmecul muzicii italiene

Patru tenori şi farmecul muzicii italiene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă „N. Leonard” a pregătit pentru duminică, 8  septembrie, de la ora 20,00, o seară romantică în stil italian, în armoniile unor binecunoscute canzonete, arii și pagini muzicale celebre dedicate vocii de tenor.

Invitatul serii este tenorul italian Antonino Interisano, un nume cunoscut și îndrăgit în rândul publicului gălățean, alături de care vor evolua cu șarmul și generozitatea ce îi caracterizează tenorii teatrului: Florin Bobei, Adrian Mărginean și Vasopol Valentin. Orchestra simfonică va realiza suportul muzical necesar evoluției soliștilor sub bagheta  maestrului clujean Christian Sandu.

Brandul concertelor celor trei tenori a fost lansat în 1990, când Luciano Pavarotti, Plácido Domingo și José Carreras au cântat sub bagheta lui Zubin Mehta, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal, într-un concert caritabil pentru bolnavii de leucemie. Succesul imens a deschis calea altor concerte, astăzi, peste tot în lume, organizându-se astfel de evenimente spre deliciul publicului. A devenit o tradiție şi ca Liricul gălățean să programeze periodic astfel de concerte punând astfel în valoare potențialul interpretativ al soliștilor și orchestrei sale simfonice.

Tenorul Antonino Interisano este câştigătorul unei burse de studii, pentru cea mai bună voce tânără, în Concursul "Giuseppe Di Stefano", din Trapani. El s-a alăturat celebrei Academii, la clasa sopranei Katia Ricciarelli, apoi, s-a perfecţionat cu maestrul Leone Magiera şi celebrul tenor Luciano Pavarotti. Datorită carierei sale fulminante, a fost invitat să interpreteze numeroase roluri, în cele mai importante instituţii de operă din întreaga lume.

Tenorul Adrian Mărginean a absolvit Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, Facultatea de Arte, clasa maeştrilor gălăţeni Georgeta şi Emil Pinghireac. Pe scena de la „Leonard” joacă din 2009, fiind în ultimul timp şi regizor.

Florin Bobei este considerat de specialişti una dintre cele mai bune voci de tenor liric din România, este solist la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", dar activează şi în Ansamblul Psalterion. 

Tenorul Valentin Vasopol două facultăţi: Sport şi Conservator. Este unul dintre puţinii tenori români care pot ajunge la nota do de sus. Şi-a schimbat brusc o carieră sigură, pentru performanţă muzicală şi bine a făcut, fiind remarcat de numeroşi regizori ai scenei lirice. Ploieştean de origine, s-a stabilit la Galaţi şi lucrează la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard". 

Citit 3180 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.