Festivalul Naţional de Comedie, mai departe

Festivalul Naţional de Comedie, mai departe
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Azi, 9 octombrie, Festivalul Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” continuă, de dimineaţă, cu o conferinţă intitulată „Actorul şi povestea sa”, susţinută de actorul Nicu Mihoc, directorul artistic al companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Intrarea este liberă.

De la ora 19,00, în Sala Mare a Dramaticului, Teatrul de Stat din Constanţa prezintă spectacolul „Billy Şchiopul”, de Martin McDonagh. Autorul, un londonez de origine irlandeză, este un cunoscut dramaturg, scenarist, producător şi regizor, recompensat cu Academy Award for Best Live Action Short Film şi cu trei Premii BAFTA!

Regizor recunoscut, cu energie, Vlad Massaci ne dezvăluie că piesa "vorbeşte despre umanitatea celor ce par sălbatici, cruzi şi lipsiţi de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înţelegere şi dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. E un text despre cum oamenii simpli, neştiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc".

Billy, un orfan schilod dintr-o localitate ştearsă, îl duce cu barca, pe unul dintre localnicii normali, la castingul organizat de o echipa de filmare de la Hollywood. Dar cel ales este tocmai Billy, cel desconsiderat, tratat cu agresivitate de ceilalţi, "dar care, paradoxal, se dovedeşte, în final, a fi iubit de toţi".

Citit 1235 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.