Festivalul Naţional de Comedie, mai departe

Festivalul Naţional de Comedie, mai departe

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Azi, 9 octombrie, Festivalul Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” continuă, de dimineaţă, cu o conferinţă intitulată „Actorul şi povestea sa”, susţinută de actorul Nicu Mihoc, directorul artistic al companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Intrarea este liberă.
De la ora 19,00, în Sala Mare a Dramaticului, Teatrul de Stat din Constanţa prezintă spectacolul „Billy Şchiopul”, de Martin McDonagh. Autorul, un londonez de origine irlandeză, este un cunoscut dramaturg, scenarist, producător şi regizor, recompensat cu Academy Award for Best Live Action Short Film şi cu trei Premii BAFTA!
Regizor recunoscut, cu energie, Vlad Massaci ne dezvăluie că piesa "vorbeşte despre umanitatea celor ce par sălbatici, cruzi şi lipsiţi de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înţelegere şi dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. E un text despre cum oamenii simpli, neştiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc".
Billy, un orfan schilod dintr-o localitate ştearsă, îl duce cu barca, pe unul dintre localnicii normali, la castingul organizat de o echipa de filmare de la Hollywood. Dar cel ales este tocmai Billy, cel desconsiderat, tratat cu agresivitate de ceilalţi, "dar care, paradoxal, se dovedeşte, în final, a fi iubit de toţi".

Citit 533 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 00:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro