Stelian Stancu: „Să ne bucurăm că teatrul e încă subvenţionat”

Stelian Stancu: „Să ne bucurăm că teatrul e încă subvenţionat”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Criza economică este fără îndoială o perioadă foarte grea pentru instituţiile de cultură. Directorii acestora se declară însă mulţumiţi că, aşa puţine cum sunt, fondurile alocate le permit să rămână deocamdată pe linia de plutire.

Unul dintre cei care ne-au mărturisit acest lucru este directorul Teatrului de Păpuşi „Gulliver”, Stelian Stancu:

„Nu pot să spun că banii alocaţi pe 2009 au fost suficienţi. Însă ne-am descurcat. E bine că, după 20 de ani de la Revoluţie, teatrele primesc încă subvenţii de la stat”.

„Aşa puţine cum sunt, fondurile primite ne ajută să păstrăm o anumită ţinută a spectacolelor. Dacă s-ar aplica economia de piaţă şi în acest domeniu ar fi foarte rău”.

„Teatrul ar deveni derizoriu. Noi încă ne permitem să păstrăm un grad de cultură ridicat în producţiile noastre”.

Pe 2010, nici mai bine, nici mai rău

Stelian Stancu susţine că bugetul pe 2010 este egal cu cel de anul trecut.

„În afară de cheltuielile curente, vom avea bani pentru două premiere şi organizarea festivalului. Şi anul trecut a fost la fel, dar asta nu ne-a împiedicat să avem 26.000 de spectatori, chiar dacă timp de două luni nu am funcţionat din cauza gripei porcine”.

„Noi spectacole avem din anii trecuţi. Avem noroc că publicul nostru se primeneşte anual şi că producţiile noastre au fost făcute de profesionişti şi nu se perimează cu trecerea timpului”.

„Avem spectacole puse în scenă de zece ani care au încă succes la public, şi la copii şi la părinţii care-i însoţesc”, spune directorul de la „Gulliver”.

Creangă, Jules Verne sau „Legendele Olimplui”

Pentru 2010 şi-ar dori să pună în scenă o poveste a lui Creangă şi „Legendele Olimpului”.

Însă l-ar încânta şi un proiect la care ar vrea să lucreze cu regizorul Radu Dinulescu pentru o montare 3D a cunoscutei cărţi a lui Jules Verne „20.000 de leghe sub mări”.

O altă dorinţă arzătoare ar fi să mai poată participa şi la manifestări internaţionale:

„Nu este un moft, e o modalitate de a ne promova părţile bune. Aşa cum am spus, subvenţia de la stat ne permite să avem un act de cultură de calitate. Avem cu ce ne lăuda”,  a mai spus Stelian Stancu.

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.