Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

"Regele Skate" (Cehia, 2018), în regia lui Šimon Šafránek, este filmul care va rula în seara aceasta la Muzeul de Artă Vizuală, de la ora 18,00, în cadrul programului Kinedok. Šimon Šafránek, scriitor, jurnalist, DJ și cineast, își dedică primul documentar de lungmetraj fenomenului de creștere în popularitate a skateboardingului în Cehoslovacia.

Filmul spune o poveste incitantă despre căutarea libertăţii într-o societate sugrumată de regimul comunist. Cadrele de arhivă nemaivăzute, derulându-se pe un fundal sonor punk antrenant, ne fac cunoștință cu maeştrii boardului - Ivan Zobák Pelikán, Petr Forman și Luděk Váša - și cu stilul lor de viață, într-o continuă petrecere, o goană nesfârșită de-a lungul zilelor cenușii ale Normalizării.

Šimon Šafránek (1977, Praga, Cehia) și-a început cariera la sfârșitul anilor ’90, ca critic de film. A regizat mai multe documentare dedicate muzicii, printre care şi scurtmetrajul "The Myth” (2003), despre Nick Cave şi fanii săi. Încă de la jumătatea anilor ’90, activează ca DJ în cadrul colectivului The Fakes. E autorul a două romane, "23” și "Fleischerei 36”, care descriu experiențele trăite în Berlin.

Citit 888 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 18:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro