„Dominus”, după 120 de luni şi un deceniu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Timpul poetului” este editorialului lui Th. Parapiru din numărul 120 al revistei „Dominus”, publicaţia care a încrustat un deceniu esenţial în trunchiul sau.

Pe această temă a timpului şi a împlinirii, alături de colectivul redacţional, personalităţi de prim rang ale culturii salută dublul eveniment: 120 de apariţii şi zece ani de fiinţare.

Un reportaj de călătorie, pe două pagini de revistă, însoţit de imagini sugestive, semnează scriitorul Constantin Vremuleţ, sub titlul „14 zile la Bruxelles”.

„Cum să pui mâna pe un ziarist viu”? întreabă şugubeţ Victor Cilincă. „Întrebaţi-l pe Nilă, că el ştie”, pasează întrebarea în alt plan Răzvan C. Dinică.

Avem un comentariu la „Eduard şi Dumnezeu”, de Sorin Atanasiu, o fişă poetică sub genericul „Soarele divin”, de Petre Manolache şi „Un joc cinstit cu sufletul meu”, propus de Teodora Miron.

Fabulele lui Dan Plăeşu sunt „Cerul Dulăului” şi „Rentabilitate”. Mai semnalăm „Sănătatea şi conduita omului modern”, de Paul Chiriac, „Homo ludens”, de Ivan Ivlampie, „O paranteză”, de Ion Cordoneanu, „Timp şi simbol”, de Viorel Rotilă.

La sport, Dănuţ Lungu vine, în stil propriu, „(Ku)banul spre noi victorii”, iar Elena Parapiru ţese „Raiul sforilor tăiate”. La 130 de ani de la naşterea pictorului, Corneliu Stoica semnează „Camil Ressu – grafician satiric”, în timp ce Traian Anghel pledează pentru „Interacţiunea om-calculator”.

Lucreţius-Flavian Istrate semnează articolul „Probleme ale democraţiei contemporane” şi putem afla, de la Constantin Ardeleanu, „Noi mărturii documentare şi istoriografice privind trecutul oraşului Galaţi.

La urmă, dar nu în ultimul rând, remarcăm însemnarea redactorului şef, Theodor Parapiru, sub titlul „Nota bene”, în care se pune punctul pe i în privinţa semnificaţiei dublei aniversări.

Şi, la 120 de numere şi un deceniu de viaţă, „Dominus” merită toate felicitările şi urările de mai bine.

Citit 1175 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.