Salonul saloanelor de mai an

Salonul saloanelor de mai an

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Dedicată regretatului artist plastic Ioan Simion Mărculescu - „MIS”, pentru numeroşii săi prieteni (12 ianuarie 1943 - 9 aprilie 2001), vizionar manager al Muzeului de Artă Vizuală, cea de-a treia ediţie a Salonului anual al Filialei Uniunii Artiştilor Plastici din România va avea vernisajul chiar de Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie, de la ora 18,00, la sediul de pe str. Tecuci nr. 7 al muzeului.
O selecţie din cele mai valoroase lucrări de pictură, desen, sculptură, din cele patru saloane ale plasticienilor gălăţeni de la Galeria de Artă "Nicolae Mantu" de-a lungul anului trecut, "conţine lucrările unui număr însemnat de creatori din toate generaţiile, oferă o imagine diversă a creaţiei artistice gălăţene, atât din punct de vedere stilistic, cât şi ca promisiuni de perspectivă valorică", spune criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş.
Organizatorul salonului anual, cel care de fapt a avut şi iniţiativa de a-l concepe de la prima sa ediţie, este artistul plastic Eduard Costandache.
"Acest demers face posibilă evaluarea peisajului de ansamblu, a direcţiilor, tendinţelor manifestate în comunitatea noastră de artişti profesionişti", preciza criticul de artă citat.

Citit 1094 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 18:46

1 comentariu

  • postat de Henri Levich Miercuri, 15 Ianuarie 2020 10:05 109.102.130.*** Link la comentariu
    0
    2

    Felicitare Victor,... La Multi Ani - Felicitation pour votre anniversaire !

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.