Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Miercuri, 11 martie sunteți invitați la Muzeul de Artă Vizuală Galați, cu prilejul vernisării expoziției de pictură "Danube - River as Life" a artistei Oana Ionel.
„Danube - River as Life" este al treilea proiect expozițional dintr-o trilogie pe care Oana Ionel a conturat-o în jurul simbolisticii fluviului. Artista sintetizează la nivel vizual o serie de aspecte conceptuale precum: granița ca invitație şi nu ca limită, raportul dintre ziduri și punți, conexiunile culturale de-a lungul fluviului, diversitatea scenariilor epistemice existente în regiunea danubiană.
De-a lungul fluviului, granițele devin permeabile, se abstractizează, se metaforizează, zona danubiană devenind un spațiu comun în care se vorbesc peste 20 de limbi. Această permeabilitate culturală este ilustrată prin lucrări precum "Câmpuri morfice" sau "Granița ca invitație". Prin seria de picturi intitulată "Ada Kaleh"- realizate în ceară și aur - se readuce în discuție Dunărea ca instrument şi totodată receptacul al memoriei. (În anul 1970, insula Ada Kaleh a fost scufundată în mod intenţionat sub apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier I).
Oana Ionel (n.1984) este o artistă și curatoare independentă care trăiește și lucrează în București. Este absolventă a Universității Naționale de Arte din București și doctor în arte vizuale din 2018; a absolvit totodată Facultatea de Psihologie în cadrul Universității București. Între 2009 și 2010 a studiat la Școala Superioară de Arte din Grenoble, Franța.
Expoziția va fi vernisată în prezența artistei și va putea fi vizitată până la data de 5 aprilie 2020.

Citit 656 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2020 19:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro