Interviuri, spectacole și o stagiune de poezie on-line, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”
Foto: Arhivă ”Viața liberă”

Interviuri, spectacole și o stagiune de poezie on-line, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Interviuri ale actorilor, difuzări gratuite ale celor mai apreciate spectacole şi o stagine de poezie, toate online, sunt ativităţile pe care le lansează Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați chiar de astăzi, 27 martie 2020, de Ziua Mondială a Teatrului.

„Sărbătoarea de anul acesta ne găsește separați de tot ceea ce prețuim mai mult: scenă și public. Pandemia de coronavirus este o situație de criză cu care nu ne-am mai întâlnit și pe care o privim cu toată responsabilitatea. Am suspendat încă din prima decadă a lunii martie activitatea la scenă și suntem în dialog permanent cu autoritățile, încurajând în același timp angajații și publicul să respecte măsurile stabilite și anunțate de administrația publică centrală și locală. Avem încredere că vom depăși această perioadă și că ne vom revedea sănătoși în sala de spectacole. Între timp, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” inițiază simultan mai multe activități în mediul online pentru a rămâne aproape de public, cel fără de care noi – actori, regizori, scenografi, mașiniști, toți omenii din culisele, atelierele și birourile Teatrului – nu putem exista”, declară Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” deschide arhiva de spectacole și prezintă publicului, în mediul online, unele dintre cele mai îndrăgite producții din stagiunile anterioare. Publicul va avea șansa să vadă sau să revadă înregistrări ale spectacolelor de succes din arhiva Teatrului din Galați. Primul spectacol care va fi difuzat este „CERERE ÎN CĂSĂTORIE”, după A. P. Cehov, regia: Felix Alexa, care a avut premiera pe 30 august 2014. Spectacolul, selectat la Festivalul Național de Teatru în 2015, va fi difuzat luni, 30 martie 2020, la ora 19,00, pe canalul Teatrului de pe YouTube (în playlistul Spectacole din Arhiva Teatrului) și va fi disponibil timp de trei zile. Vizionarea spectacolelor din arhivă va fi gratuită.

De asemenea, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați va difuza pe internet în serile de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 19,00, interviuri cu actorii trupei și cu ceilalți artiști angajați și colaboratori. Primele interviuri programate îi aduc în prim-plan pe actorii Florin Toma, Cristian Gheorghe și Vlad Vasiliu. Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, deschide seria interviurilor online vineri, 27 martie 2020, în timp ce întâlnirea publicului, în spațiul virtual, cu Cristian Gheorghe este programată sâmbătă, 28 martie 2020, iar cea cu Vlad Vasiliu – duminică, 29 martie 2020. Interviurile vor fi difuzate pe pagina oficială a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” de pe Facebook și pe canalul de pe TouTube.

Totodată, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a lansat stagiunea online de poezie. Deschisă miercuri, 25 martie 2020, de actorul Vlad Vasiliu cu „Cântecele lui Laie Chiorul” de Octavian Goga, stagiunea online de poezie va fi o rubrică permanentă pe pagina oficială a Teatrului de pe Facebook, unde actorii trupei vor recita cele mai frumoase versuri ale autorilor care au îmbogățit universul poeziei românești și universale.

În ceea ce privește programul de spectacole, suspendat în perioada 8 – 31 martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” așteaptă noi hotărâri ale autorităților, hotărâri pe care le va comunica de îndată publicului.

Citit 2221 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.