Omătuţa şi-a decernat premiile

Omătuţa şi-a decernat premiile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Muzica populară tânără, premiată la Tecuci *

Cea de-a XIV-a ediţie a festivalului-concurs de interpretare a muzicii populare „Omătuţa”, desfăşurată vineri la Tecuci în sala „Ion Petrovici”, în organizarea Casei de Cultură, şi-a desemnat premianţii.

Juriul festivalului, condus de îndrăgita interpretă Maria Costin Murgoci, a avut greaua misiune de a-i premia pe cei mai buni dintre micii solişti veniţi din judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Bacău, Prahova, Vrancea, Brăila, Galaţi, dar şi de peste Prut.

Astfel, la grupa de vârstă 7 – 13 ani, Premiul I a fost acordat Andrei Fusaru, din Brăila.

Locul II a revenit Adinei Tăbăcaru, din Tecuci şi Theodorei Maria Diaconu, din Prahova.

Locul III a fost ocupat de Cristian Slăvănescu, din Bacău şi Lorena Mirela Frâncu, din Focşani, iar menţiune a primit Alexandru Florescu, din Iaşi.

Premiul oferit de Radio Iaşi a ajuns la Luminiţa Obreja, din comuna Ţepu. Din câte se vede, talente au fost destule pentru a fi mai mulţi premianţi decât premii.

Pentru segmentul de vârstă 14–18 ani, primul loc a fost câştigat de Mariana Hurjui, din Focşani, urmată de Raluca Elena Bobe, din Ianca – Brăila.

Premiul III a ajuns la Viorica Petrea, comuna Cuza Vodă – Galaţi şi la Doina Bordol, din Cahul.

O menţiune a fost obţinută de Oana Nazare, din comuna Ţepu, iar premiul TVR Iaşi i-a revenit Cristinei Poteraş, din Galaţi.

Explicaţii foto:

1 - Festivitatea de premiere

2 - În foaierul sălii „Ion Petrovici” s-a deschis tot acum, în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, o expoziţie etnografică

Citit 755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.