Umbra lui Bill Gates la Tecuci

Umbra lui Bill Gates la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Grantul, câştigat de Biblioteca „V.A. Urechia” Galaţi, asigură şi alte 19 biblioteci din judeţ * Doar 11 biblioteci din ţară mai sunt alături de „Urechia” *

Un Centru de Internet cu acces gratuit pentru public a fost inaugurat săptămâna trecută la Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” din Tecuci!

10 calculatoare (numărul maxim posibil de calculatoare câştigate prin acest proiect!), un server şi o imprimantă sunt acum la dispoziţia publicului.

Noua ofertă este rodul câştigării anul trecut, de către Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi, a unui program de finanţare numit Global Libraries.

Tecucenii au acum acces gratuit la informaţie pe Internet, în urma câştigării a acestui program de finanţare iniţiat de fundaţia celebrului cuplu Bill şi Melinda Gates, la care a accesat şi România.

Reprezentanţi americani, prefectul Cosmin Păun, primarul Tecuciului, Eduard Finkelntain, primarii celor 20 de localităţi beneficiare ale proiectului au participat, alături de directorul general al instituţiei câştigătoare a proiectului, profesorul Zanfir Ilie, la ceremonia de tăiere a panglicii inaugurale. 

În urma faptului că „V.A. Urechia” a fost selecţionată în prima fază a programului, aceasta  va putea să aplice programul şi în anii următori şi pentru filialele sale, şi pentru celelalte biblioteci din judeţ.

În Judeţul Galaţi au fost selectate, prin grantul câştigat de „V.A. Urechia”, bibliotecile publice din Tecuci, Tg. Bujor, Bereşti, Băleni, Corod, Cosmeşti, Costache Negri, Drăgăneşti, Independenţa, Lieşti, Măstăcani, Movileni, Piscu, Scânteieşti, Schela, Slobozia Conachi, Smulţi, Tuluceşti, Vânători şi Valea Mărului.

Bibliotecile mici vor fi dotate cu între 4 şi 10 computere, echipamente pentru comunicaţie, echipamente periferice şi softul aferent, iar biblioteca judeţeană va fi dotată cu aparatură  pentru echiparea unui centru de formare de nivel judeţean: 11 laptopuri, videoproiector, scaner, imprimantă etc.

Doar 12 biblioteci judeţene  au câştigat, în iulie 2009, finanţare pentru o primă fază a acestui program.

Foto: Gabriel Manea

Citit 700 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.