Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" reia reprezentațiile în acest weekend, după o pauză de două săptămâni în care a desfășurat la sediu o operațiune complexă de igienizare și dezinfectare a suprafețelor, spațiilor și culoarelor de acces.

Teatrul Dramatic "Fani Tardini” va avea sâmbătă, 26 iulie, de la ora 21,00, în curtea interioară, întâia premieră a stagiunii estivale 2020, cu spectacolul "Liselotte în mai", de Zsolt Pozsgai, în regia lui Cătălin Vasiliu.
"Piesa lui Zsolt Pozsgai se pliază perfect pe ideea unor limite ce-și dau binețe. Comedia nu este altceva decât tragedie amânată. Cu siguranță vă veți amuza de tăvălugul de întâmplări ce o scutură pe protagonista noastră, dar va trebui să luați aminte la un aspect pe care autorul, cu delicatețe, ni l-a sugerat: viața trebuie trăită, dar și respectată până la ultima lacrimă a rizibilului", declară Cătălin Vasiliu, regizorul acestui spectacol.
Producția aduce câteva elemente de inedit în repertoriul Dramaticului gălățean. Un singur actor interpretează toate personajele masculine din acest spectacol și din viața Liselottei. Multiplicăm apoi această rețetă cu trei, pentru că spectacolul are trei distribuții diferite. Perechile de actori alese de regizor pentru a le da viață Liselottei și cuceririlor ei sunt: Carmen Albu și Ciprian Brașoveanu, Oana Preda și Răzvan Clopoțel şi Mihaela Lecca-Gorea și Ionuț Moldoveanu. Fiecare pereche de actori are o chimie unică și oferă textului interpretări diferite, ceea ce face ca acest experiment artistic să aibă, de fapt, ca rezultat trei experiențe teatrale distincte. În reprezentaţia de pe 26 iulie, va ieşi la rampă perechea Oana Preda şi Răzvan Clopoţel.
Aceste soluții artistice au la bază mai ales argumente practice. Distribuția redusă (un număr mic de actori pe scenă) este o formulă de joc pe care Teatrul Dramatic „Fani Tardini” o aplică acum, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a proteja sănătatea artiștilor și a spectatorilor. Totodată, distribuțiile paralele (mai mulți actori pe aceleași roluri) îi oferă teatrului avantajul de a putea proteja actorii de o expunere prelungită în reprezentații repetate, fără însă a-i răpi publicului bucuria de a vedea spectacolul oricât de des dorește.
Pe 1 august, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi la o nouă premieră, "Marele Premiu" de Mimi Brănescu, în regia lui Radu Nechifor. Pe scena în aer liber vor fi tot numai doi protagonişti, Flavia Călin şi Vlad Volf.
"Teatrul continuă să fie activ în comunitate, chiar și în contextul epidemiologic actual. Dar avem datoria de a-i oferi publicului încrederea că se poate bucura de un spectacol de teatru, fără a-şi risca sănătatea. Le adresăm mulțumiri tuturor spectatorilor care, deși aveau bilete cumpărate la spectacolele suspendate din weekendurile 11-12 iulie și 18-19 iulie, au arătat foarte multă înțelegere. Invităm publicul la teatru și avem multe surprize în perioada imediat următoare", declară Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic "Fani Tardini".
Biletele pot fi cumpărate de pe platforma bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

Citit 1539 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.