Culegere de dansuri tradiţionale, editată de Centrul Cultural

Culegere de dansuri tradiţionale, editată de Centrul Cultural
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a nu se pierde în uitare, dansurile populare autentice din Lunca Prutului Inferior şi-au găsit locul într-o culegere editată de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, instituţie aflată sub egida Consiliului Judeţean Galaţi. Totul a fost posibil graţie unei finanţări obţinute de Centrul Cultural din partea Administrației Fondului Cultural Național, în urma unui concurs.

„Jocul popular autentic din Lunca Prutului Inferior” este proiectul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi care s-a axat pe documentarea și consemnarea dansurilor populare tradiționale, precum și a elementelor specifice zonei de proveniență.

Partenerul instituţiei gălăţene a fost a fost Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Patrimoniului Cultural Imaterial Chișinău, care funcționează sub egida Ministerului Culturii din Republica Moldova. Cercetarea a fost efectuată pe parcursul anului 2020 în Republica Moldova şi s-a finalizat cu editarea acestei culegeri de dans popular și cu un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric ,,Doina Covurluiului ”, miercuri, 11 noiembrie, pe scena Teatrului Naţional „Nae Leonard” din Galaţi.

„Proiectul a reprezentat o posibilitate de reconstituire, valorificare și promovare a tradiției populare din zona de sud a Basarabiei”, spun reprezentanţii Centrului Cultural, precizând că, în acest fel s-a constituit o veritabilă arhivă comună etnofolclorică și etnocoreografică.

La această culegere vor avea acces gratuit gălăţenii interesaţi, dar mai cu seamă cei care încearcă să păstreze vii paşii jocului popular.

Citit 1843 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2020 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.