National Geographic, din nou la Galaţi

National Geographic, din nou la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Redactorul-şef al cunoscutei publicaţii National Geographic, ediţia din România, se va afla mâine, pentru a doua oară, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

Dr. Cristian Lascu vă invită să luaţi parte la Conferinţa „Progrese în cercetarea şi explorarea speologică din România - 7 ani de National Geographic România”. Evenimentul are loc în Sala Auditorium muzeului, începând cu ora 11,00.

Cunoscut speolog roman, dr. Cristian Lascu (FOTO 1) va prezenta superlative ale subteranelor romaneşti şi descoperirile ştiinţifice mai recente, precum urmele de neandertalieni, artă rupestră şi cultul ursului de cavernă, peştera Movile, dar şi o scurta istorie publicaţiei pe care o conduce.

„Obiectivele principale ale acestei conferinţe sunt conştientizarea importanţei conservării ecosistemelor extrem de fragile reprezentate de peşteri, încurajarea tinerilor spre activităţile de explorare şi cercetare a mediului subteran, precum şi cunoaşterea faunei specifice şi a adaptărilor specifice ale organismelor care populează peşterile din România”, a declarat dr. Gabriela Patriche, şef secţie Muzeu în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Conferinţa de popularizare a valorosului patrimoniu natural reprezentat de peşteri vine în completarea expoziţiei temporare şi a fotoexpoziţiei „Peşteri din România-mirifica lume a carstului” pe care publicul gălăţean le poate vedea la muzeu pană la sfârşitul lunii august 2010.

Dr. Cristian Lascu este membru în Comisia Prezidenţială pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice şi Naturale din România şi fondator al cluburilor „Focul Viu” şi „GESS”, posesor al mai multor premii pentru activitatea sa ştiinţifică.

Citit 1904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.