Tărâmul Sfintei Maria Magdalena

Tărâmul Sfintei Maria Magdalena
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În „Magazinul Vieţii libere” de mâine, citiţi despre Mironosiţele Femei, curajoasele femei care l-au urmat pe Mântuitorul la propovăduire şi care au fost răsplătire, fiind primele care au primit de la Înger Vestea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

În numărul de mâine veţi afla că alături de Maria Magdalena şi de Sfânta Fecioară Maria, mai sunt şi alte Marii şi alte mironosiţe cunoscute cu numele, cum ar fi Ioana lui Huza, Salomeea şi Suzana.

Tot în numărul de mâine vom lămuri un aspect confuz pentru unii, anume cel legat de mama „fraţilor Domnului”, cu numele Maria, dar alta decât Maica Domnului.

E vorba despre Maria lui Cleopa, potrivit lămuririi pe care ne-o oferă Sfântul Evanghelist Ioan (19, 25-27), dar şi Sfinţii Părinţi. Aceste confuzii au dat naştere ereziilor, dar şi unui aşa-zis roman...

Confuzii sunt şi în privinţa Sfintei Maria Magdalena (din Madgala), o localitate aflată în apropiarea Mării Tineriadei din Galileea, de unde este Maria din Magdala.

Potrivit Sfinţilor Evanghelişti sinoptici, ea este cea care a fost vindecată de păcatul prostituţiei; ea a uns picioarele Mântuitorului cu mir de nard, gest pe care Iuda l-a comentat, pe motiv că acel mir ar fi putut fi vândut şi banii daţi săracilor.

În realitate, Iuda fiind „fur”, adică hoţ, a confirmat cele prevestirte de Mântuitor; că Îl va vinde şi că va pătimi.

Citit 384 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.