Opera ”Luceafărul” - spectacol extraordinar la 100 de ani de la premieră

Opera ”Luceafărul” - spectacol extraordinar la 100 de ani de la premieră
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Duminică, 7 februarie, de la ora 18,30, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" vă aşteaptă la spectacolul cu opera într-un act "Luceafărul" de Nicolae Bretan. 

Nicolae Bretan a fost deopotrivă compozitor, bariton și regizor de operă. Muzicianul a studiat la Conservatorul din Cluj (1906-1908), la Academia de Muzică din Viena (1909) și la Magyar Királyi Zeneakadémia din Budapesta (1912), după care s-a afirmat ca prim-bariton al Operei din Bratislava.

Opera într-un act Luceafărul de Nicolae Bretan, pe versuri de Mihai Eminescu, a avut premiera absolută la data de 2 februarie 1921 la Cluj, iar spectacolul de duminică de la Galaţi comemorează 100 de ani de la acel moment, prezentând lucrarea integral. 

La pupitrul diirjoral, maestrul Cristian Sandu va conduce spectacolul a cărui concepție regizorală a fost semnată de regretatul Emil Pinghireac. 

Regia artistică: Adrian Mărginean

Dirijor cor: Daniel Nistor

Pregătirea muzicală: Ludmila Calalb

Pregătire muzicală cor: Georgiana Diaconescu

Proiecții video: Alexandru Andrei Roșu

Prezintă: Laura Sava

Distribuția: Florin Bobei (Luceafărul), Adelina Diaconu (Fata de împărat), Adrian Mărginean (Pajul), Silvia-Alice Niță (Jupânița), Dominic Cristea (Arhanghelul Mihail), Valentin Vasopol (Corăbierul), Balerini (Florentina Ștefan și Ionuț Țurlea). Participă orchestra şi corul Teatrului. 

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

Citit 1735 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2021 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.