Cenaclul „Noduri şi semne” | „S-a răspuns la poezie cu poezie”

Cenaclul „Noduri şi semne” | „S-a răspuns la poezie cu poezie”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

…a spus la un moment dat Tatiana Nona Ciofu despre poezia Ancăi Șerban-Gaiu, iar ideea a fost adoptată cu entuziasm și în unanimitate. O poezie vie, colorată, învăluită în prospețime, care se încadrează în liniile contemporanului și care ar trebui să-și croiască cât mai repede drumul către tipar.

"Așa se pricepe Anca să picteze, să urle, să strige, să tacă, să plângă, să respire și o face totuși ca și cum ar mângâia, iar ce rămâne prins de palma ei, stă scris." (Tatiana Nona Ciofu)

"Poeziile Ancăi pot fi judecate și ca mici fotografii ale zilei, mici știri sociale, crâmpeie dintr-o realitate usturătoare, grea. În astfel de construcții stă adevărata putere a poeziei ei. O lectură valoroasă, cu o premisă foarte bună. Felicitări pentru autenticitate." (Tudor Neacșu)

"Pe mine mă uimește de fiecare dată când apare cu un text nou. Poezia ei mă duce cu gândul și la suprarealism, și la fractalism, o poezie cu adevărat contemporană. Cred că este timpul să dea drumul la o carte, pentru că fiecare carte își are timpul ei. Ea trebuie să fie conștientă că este o voce în poezia Galațiului." (Gabriel Gherbăluță)

"O explozie de imagini, erau una după alta, una după alta, parcă ascultam un recital de haiku-uri. O cascadă năucitoare. Am găsit foarte multă culoare, niște asocieri surprinzătoare, care spun ceva, chiar și fără intenție. Eu am impresia că Anca scrie și din instinct. Trage de la șold, ca pistolarii, și-o nimerește. Bullseye! Interesantă ca poetă." (Iulian Mardar)

"Am legat-o la un moment dat de suprarealism și onirism, dar apoi a ieșit din jocul acesta suprarealist." (Leonard Matei)

"Mai toate poeziile ei încep cu marea. Eu cred că în Anca există o mare, din care se adapă poezia ei. Spun toate astea și mă și emoționez. Felicitări." (Carmen-Cristina Neacșu)

"Mi-au plăcut. De fiecare dată, Anca vine cu un text mai studiat, mai studiat, mai studiat, îmi place lupta ei pentru a face performanță în poezie. În linii mari, poemul este închegat, deși are această invazie de imagini, nu digeri prima imagine grea, că apare a doua, a treia, a patra, a cincea, a șasea. Asta dovedește că are resurse, că înregistrează destul de bine, dar există totuși pericolul ca această inflație de imagini să știrbească adevăratul mesaj, chiar toată construcția poemului. M-a lăsat tulburat." (Octavian Miclescu)

Vineri, 19 februarie, de la ora 19.00, pe pagina noastră de Facebook, citeşte Gabriel Gherbăluță.

Citit 1555 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.