Cenaclul „Noduri şi semne”. Mici povestiri nostalgice în cheie lirică

Cenaclul „Noduri şi semne”. Mici povestiri nostalgice în cheie lirică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"şi va veni o vreme

când din tine

va rămâne doar cuvântul

închis în hainele prea strâmte

ale unui poem"

(Gabriel Gherbăluță, Irosire)

Cu siguranță, vinerea trecută a fost vremea poeziei. O poezie plină de imagini, plină de forță, care reușește să transmită o atmosferă încărcată de profunzime și nostalgie.

Iulian Mardar: "Autorul face gesturi sau se transpune în stări care îi provoacă durere la diferite niveluri, inclusiv fizic. Multă imaginație, prin urmare multe imagini, multe dintre ele proaspete. Finalul multor texte, cum le numește chiar autorul, este unul în care se simte suferința, se simte dezamăgirea. Poeme solide, cu mesaj, nu doar colecții de imagini. Mici povestiri nostalgice în cheie lirică".

Tudor Neacșu: "Avem de-a face cu un profesionist în ale condeiului, un poet care stăpânește metafora. O poezie plină de imagini, articulată care reușește să transmită. Peste unele pasaje ar putea să treacă".

Carmen Cristina Neacșu: "Țese în poemele sale și mesaj, și imagini surprinzătoare. Textele sunt încărcate de profunzime, de fragilitate. Poezia care mi-a plăcut cel mai mult este Irosire".

Octavian Miclescu: "Textele încep cu o imagine puternică, care apoi scade în intensitate, se diluează. Unele zone sunt încărcate de explicații inutile și repetiții nefericite".

Nona Tatiana Ciofu: "Doar câteva poeme sunt simple și închegate. Unele repetiții mi se par obositoare".

Vineri, 26 februarie, de la ora 19,00, pe pagina noastră de Facebook, va citi Nera Chilari.

Citit 1799 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2021 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.