Sărbătoare muzicală la Galaţi

Sărbătoare muzicală la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, 12 mai, la ora 19, va debuta Festivalul ”Leonard” care va aduce gălăţenilor două săptămâni de muzică pe toate gusturile.

Spectacole de divertisment şi de revistă, concerte simfonice, opere, balet, muzică grecească sunt câteva dintre genurile muzicale care vor alcătui festivalul.

Timp de două săptămâni, în fiecare seară, la ora 19, ar trebui să fiţi la Teatrul Muzical pentru a vă bucura sufletul.

Biletele vor costa 21,6 lei şi 10,6 lei (cu reducere de 50 la sută pentru elevi şi studenţi), dar şi 60 de lei la Tudor Gheorghe (fără reducere) sau 53 de lei la Baletul din Kiev (21,2 lei cu reducere).  Abonamente nu vor fi puse în vânzare anul acesta.

Pentru prima dată, Teatrul „Constantin Tănase”

„Concert cu melodii de neuitat” va fi spectacolul de deschidere, susţinut de Fuego pe 12 mai.

Printre numele mari de pe afişul festivalului se numără şi cel al lui Tudor Gheorghe, cu cel mai recent spectacol cu care se află în turneu - „Chemarea păsării de acasă” - muzică interpretată pe versurile lui Mircea Micu (29 mai).

Întâlnirile cu artişti îndrăgiţi nu se vor opri aici: pentru prima dată la Galaţi, după mulţi ani, va veni Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti (14 mai), cu „Alo, aici Revista” în care vor evolua Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, dar şi celebrul corp de balet al instituţiei.

Florin Piersic va veni şi el la Galaţi cu un spectacol aniversar - „Hoinărind printre amintiri”, însoţit de Adriana Trandafir (17 mai).

Balet rusesc şi muzică grecească

Pe 28 mai, pe scena Muzicalului vor evolua balerinii de la Teatrul de Operă şi Balet din Kiev - cu „Frumoasa din pădurea adormită” - un spectacol în montare clasică, în celebrul stil „rusesc”, recunoscut ca fiind cel mai reprezentativ pentru acest gen. P

e 21 mai va fi seară grecească cu muzică populară interpretată de instrumentişti virtuozi de la Larissa - Terirem Band - formaţie care a susţinut nenumărate concerte.

Anul Chopin, sărbătorit cu inaugurarea unui pian de concert

Nu a fost uitată  muzica simfonică:

-    orchestra teatrului gălăţean împreună cu studenţii Universităţii de Arte din Iaşi (13 mai);

-    orchestra Filarmonicii din Cernăuţi (Ucraina) - 15 mai;

-    orchestra teatrului gălăţean şi cvintetul de suflători „Concordia” din Iaşi, dirijor Alfonso Saura (Spania) - 20 mai;

-    orchestra Philarmonia din Bucureşti - 22 mai.

După mai bine de 20 de ani, Galaţiul are în sfârşit un pian de concert, primit recent, printr-un parteneriat, fără ca municipalitatea să fi plătit niciun ban.

Inaugurarea acestuia se va face pe 27 mai cu recitalul de pian Frederic Chopin (de la naşterea căruia se împlinesc 200 de ani) susţinut de compozitoarea şi pianista Livia Teodorescu Ciocănea (născută la Galaţi), profesoară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Spectacole de operă au fost programate pe 23 mai - „Cavaleria Rusticana” cu artişti invitaţi din Ucraina şi „Bal mascat” de Verdi - 30 mai.

După cum se vede, Festivalul „Nae Leonard” va satisface toate gusturile, iar spectatorii de toarte vârstele sunt aşteptaţi să se bucure de acest regal muzical.

Citit 590 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.