Schimb de daruri de suflet între voluntari seniori şi copii. Vernisajul expoziţiei "Generaţii"

Schimb de daruri de suflet între voluntari seniori şi copii. Vernisajul expoziţiei "Generaţii"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Asociaţia Multifucţională Filantropică "Sf. Spiridon" a deschis joi, 8 iulie, o expoziţie de fotografie, intitulată "Generații" şi găzduită de Parohia "Sf. Spiridon", realizată în cadrul proiectelor susținute de Fundația Regală Margareta a României.

Fotografiile realizate de Ana Călin și Franco Godini surprind momente de la Centrul de zi pentru copii "Sf. Spiridon", unde seniorii voluntari le împărtășesc copiilor din experiența și pasiunile lor, prin ateliere și cluburi. La deschiderea expoziţiei au participat copiii beneficiari de la Centrul de zi, voluntarii seniori şi părinţii.

Aurica Bicică are 63 de ani şi vine la Centru din 2018, în fiecare zi. Recunoaşte că uneori se întoarce acasă cu "capul mare" şi că nu e uşor să faci muncă de voluntariat cu zeci de copii. Însă a doua zi o porneşte cu tot dragul înapoi spre ei, pentru că "primeşte de la copii înzecit", prin bucuria de a se simţi utilă, de a aduce la rândul său puţină lumină în sufletele unor tineri necăjiţi.

Agripina Butuc a fost învăţătoare şi vine la Asociaţie de cinci ani, atunci când poate, tocmai de la cartierul Fileşti. Vine pentru că astfel poate să facă în continuare ceea ce i-a adus bucurie toată viaţa, "să dăruiască tinerilor din experienţa ei, să-i ajute să le fie un pic mai bine". Nu vede în toate acestea niciun efort, pentru că e muncă de echipă şi se simte ca în familie.

Doina Vasiliu vine la "Sf. Spiridon" de la înfiinţarea centrului, de vreo 20 de ani. Cum a fost profesoară de Biologie, le vorbeşte copiilor despre lucruri frumoase, cum să ocrotească şi să se bucure de natură, dar discută cu ei şi atât de utilele chestiuni de igienă.

Printre oaspeţii de la vernisaj am întâlnit-o şi pe Petra Iuliana Ţuţuianu, mama unui adolescent care s-a bucurat de susţinerea voluntarilor seniori: "Eu le sunt recunoscătoare tuturor acestor oameni minunaţi de la centru. Sunt mama unui copil care tocmai a fost admis la liceu, la clasa de actorie de la Arte, şi aş vrea să le mulţumesc atât pentru orele de pregătire la Română şi Matematică, binevenite în condiţiile în care s-a tot învăţat online, dar şi pentru sprijinul pe care l-a primit ca să-şi găsească un drum. Doamna Filer a observat că e bun la română, iar actorii care au venit şi au lucrat cu ei la centru au văzut că are talent şi i-au spus să meargă să dea admitere la actorie, unde s-a clasat al treilea la proba de aptitudini", spune Petra Ţuţuianu, care îşi doreşte din această vară să facă şi ea voluntariat în cadrul asociaţiei.

Citit 1707 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iulie 2021 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.