Copiii, în prim-plan la „Întâlnirea de la Mânjina”

Copiii, în prim-plan la „Întâlnirea de la Mânjina”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii mai multor şcoli din judeţul Galaţi au fost principalii actori ai „Întâlnirii de la Mânjina” de anul acesta, în care a fost evocată personalitatea proeminentă a lui Costache Negri, fruntaş de seamă al cauzei româneşti pentru Unire.

Programul educaţional „Galaţi, file de istorie”, susţinut din partea  Muzeului de  Istorie Galaţi de  muzeograf Sorina Caloian, a reunit elevi şi preşcolari de la Şcoala „Costache Negri” comuna C. Negri, Şcoala de Arte şi Meserii comuna Griviţa, Şcoala Gimnazială nr.22 „Dimitrie Cantemir” Galaţi, Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” Galaţi, Şcoala Gimnazială nr.16 „Nicolae Bălcescu” Galaţi, Şcoala Gimnaziala „Mihail Kogălniceanu”, sat Mihail Kogălniceanu, Grădiniţa nr. 47 Galaţi şi Grădiniţa nr. 36 Galaţi.

Copiii au pregătit pentru acest eveniment mai multe scenete, prezentări digitale şi  colaje prin care l-au evocat pe Costache Negri.

Invitaţii au apreciat în special participarea  prichindeilor de la grupele  pregătitoare ale grădiniţelor nr. 36 „Mihai Eminescu” şi  nr. 47 din Galaţi, care, îndrumaţi de institutorii Mihaela Chirică şi Gabriela Samoilă, au prezentat dansuri tradiţionale româneşti.

Întregul program al „Întâlnirilor de la Mânjina” a mai cuprins o slujbă religioasă, urmată de un program cultural-artistic, susţinut de ansamblurile locale din zonă.

De asemenea,  prof. dr. Dan Râpă-Buicliu a susţinut o expunere cu tema „Istoria învăţământului gălăţean”, în cadrul programului „110 ani de instrucţie, de educaţie”, organizat de Şcoala Gimnazială nr.16 „Nicolae Bălcescu” Galaţi.

Citit 775 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.