A „murit” filiala „Hortensia Papadat Bengescu” a bibliotecii

A „murit” filiala „Hortensia Papadat Bengescu” a bibliotecii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De la 1 septembrie 2021, Filiala nr. 5 "Hortensia Papadat Bengescu" a Bibliotecii "V.A.Urechia", aflată în Piața din Micro 20, s-a desființat, conform unei Hotărâri a Consiliului Județean (nr. 188/ 27.08.2021).

Decizia a venit în urma desfiinţării Fundaţiei "Andreiana Juventus", depistată cu nereguli de Curtea de Conturi, fundaţie prin care se puteau acoperi o parte din cheltuielile bibliotecii.

Dispare asfel şi singurul omagiu, prin denumire, adus scriitoarei gălăţene de talie europeană.

Cărţile şi documentele împrumutate de la filiala desfiinţată pot fi restituite la sediul central al bibliotecii, la cel de lângă Orăşelul Copiilor şi la cel din Micro 40.

Citit 3859 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Septembrie 2021 00:15

2 comentarii

 • postat de Riga Kripton
  Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 17:54
  95.76.32.***
  Și-așa nu citea nimeni nimic. Plozii sunt toți pe litoral, la munte, cluburi... Cărțile pe foc!!!
  3
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean contrariat
  Vineri, 10 Septembrie 2021 14:48
  82.79.132.***
  Din documentele ce ne-au fost transmise la concediere rezulta ca Primaria se afla in imposibilitatea de a asigura contributia financiara. Motiv care a determinat desfiintarea tuturor posturilor de la Fundatie.
  Se vorbeste despre o hotarare a consiliului director al Fundatiei din data de 5 iulie, iar noua ne-au dat preavize cu data de 6 iulie şi am fost concediaţi incepand cu data de 2 august. Nu am primit salariile intregi pentru luna iulie şi nici nu ne-au fost acordate compensatiile pentru concediul de odihnă neefectuat. Cica nu mai sunt bani de la Primarie.
  Cu toate astea, astazi 10 septembrie, am aflat ca Fundatia inca mai are 2 salariati: directorul si sefa responsabila de biblioteci, fara biblioteci din data de 1 august, nimeni alta decat sotia directorului. Deci, afacere de familie!
  Acum inteleg ca, din putinii bani pe care i-a mai avut, Fundatia nu şi-a putut permite sa ne plateasca drepturile integral, asta pentru ca avea nevoie sa plateasca salariile sotului director si sotiei subalterne, ale caror posturi au fost si ele desfiintate in 5 iulie.
  Domnule Primar, cand am fost la dumneavoastra, ne-ati spus ca totul o sa fie bine. Nu am inteles atunci ca binele nu era pentru noi ci, iata, tot pentru cei doi!
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.