Discuşi blue-turcoaz carnivori

Discuşi blue-turcoaz carnivori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

150 de exemplare de  peşti exotici discus, varietatea blue-turcoaz, pot fi admiraţi de puţină vreme în cadrul acvariului de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Microexpoziţia vie din cadrul instituţiei este o combinaţie armonioasă între peşti şi plante exotice, fiind rezultatul activităţii intense de cercetare în laborator, derulate de specialiştii din cadrul acvariului.

Discuşii prezenţi în acest acvariu au fost obţinuţi în urma acţiunii de reproducere natural-dirijată în cadrul maternităţii de peşti, acvariul gălăţean deţinând cea mai modernă maternitate de peşti din România.

Originară din zona Amazonului, America de Sud, această specie de discus are un comportament delicat, fiind foarte pretenţioasă la temperatură şi, mai ales, la ambient: are nevoie de linişte şi de o lumină difuză, specifică zonei în care trăieşte.

Apa în care aceşti peşti trăiesc trebuie să îndeplinească anumiţi parametri fizico-chimici, în special asigurarea unui pH mai scăzut.

„Putem spune că prin obţinerea acestor exemplare de discus am ajuns la un nivel profesional ridicat aici la acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Discuşii sunt foarte dificil de reprodus într-un mediu artificial, în prisma condiţiilor deosebite de care au nevoie pentru a se dezvolta.

Dotarea tehnică de care dispunem şi maternitatea de peşti pe care am inaugurat-o anul trecut au contribuit decisiv la realizarea acestei microexpoziţii vii cu discuşi,” a declarat muzeograful Gheorghe Valeriu, coordonatorul Secţiei Acvariu.

În ciuda delicateţii pe care o afişează, discuşii blue-turcoaz sunt carnivori, iar atunci când se grupează pentru reproducere îşi apără teritoriul destul de bine. Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi îi aşteaptă pe toţi iubitorii de natură şi de frumos să viziteze microexpoziţia cu discuşi blue-turcoaz, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Datele ne-au fost puse la dispoziţie de Florin Matei, responsabil relaţii publice în cadrul instituţiei gălăţene.

Foto: Florin Matei

Citit 1240 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.