Ofertă bogată de spectacole la Teatrul Dramatic

Ofertă bogată de spectacole la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" vine în acest weekend cu o ofertă bogată de spectacole, care abordează problematici şi genuri diferite, două americane, "Pasagerii" şi "Geniul crimei", şi "Rashōmon", cu o misterioasă atmosferă japoneză.

Vineri, 19 noiembrie 2021, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul "Pasagerii", de Sam Bobrick, în regia lect. univ. dr. Florin Toma şi scenografia lui Daniel Divrician. Joacă absolvenții Facultății de Arte, promoția 2021: Ionuț Strat (Walter, Mace), Denisa Onisie (Jane, Doamna cu plase), Mihai Păun (Howard, Fred, D-nul Wade), Alina Radu (Lorraine, Audrey), Laurențiu Bobeică (Frank, Al, Bobby), Lavinia Eiler (Clara, Marsha), Doru Ciutacu (Șoferul de autobuz, Ernest), Mihaela Godorozea (D-na Evans, Laura) și Bianca Totolici (June). "Pasagerii" este un spectacol substanțial, în două acte și opt scene, de-a lungul cărora cei nouă actori interpretează nu mai puțin de 19 personaje. Eroii noștri, anonimi veritabili, se întâlnesc într-o stație de autobuz oarecare din Statele Unite ale Americii. Întâlnirile lor împletesc o temă subtilă, dar profundă, care devine limpede abia în scena finală.

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la ora 19,00, este programat spectacolul "Rashōmon", după nuvele de Ryūnosuke Akutagawa, în adaptarea și regia lui Cătălin Vasiliu şi scenografia lui Daniel Divrician. Muzica originală este semnată de Costas Ivanov, iar coregrafia de Elena Anghel. În distribuție: Vlad Vasiliu (Bătrânul), Flavia Călin (Soția), Cristian Gheorghe (Tajomaru), Dan Căpăţână (Budistul), Vlad Ajder (Soțul), Elena Anghel (Șamanul) și Mihai Păun (Hoțul). "Rashōmon" spune strania poveste a unei crime și a procesului ce i-a urmat. Un samurai a fost ucis, dar este greu de spus cine e făptașul, pentru că nicio mărturie nu seamănă cu cealaltă. Cine l-a ucis pe samurai? Să fi fost nefericita lui soție? Să fi fost tâlharul care îi dorea nevasta? Sau, poate, bătrânul care l-a găsit agonizând în pădure? Elucidarea acestui mister, deși deloc facilă, servește drept pretext pentru o dezbatere interioară mult mai profundă și oricând oportună - în complicatul puzzle de scenarii al vieții, adevărul este relativ, el aparține fiecăruia.

Duminică, 21 noiembrie, tot de la ora 19,00, se va juca spectacolul "Geniul crimei", de George F. Walker, în regia lui Radu Horghidan şi scenografia lui Daniel Divrician. Vor urca pe scenă Ștefan Forir (Rolly), Răzvan Clopoţel (Stevie), Elena Ghinea (Shirley), Oana Mogoş (Amanda) și Ionuț Moldoveanu (Phillie). În "Geniul crimei", Rolly și Stevie, doi infractori mărunți, dar cu principii, au o misiune simplă - să incendieze un restaurant. Însă, pentru că sunt împotriva violenței de orice fel, ei schimbă planul în timpul loviturii.

Citit 1440 ori Ultima modificare Vineri, 19 Noiembrie 2021 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.