Eminescu, omagiat la 172 de ani de la naştere. Ziua Culturii Naţionale

Eminescu, omagiat la 172 de ani de la naştere. Ziua Culturii Naţionale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Astăzi, 15 ianuarie, de la ora 10,30, la statuia lui Mihai Eminescu din Parcul municipal din Galați, vor fi organizate câteva momente de omagiere a "poetului nepereche" - la 172 de ani de la naștere. Evenimentul, organizat de Biblioteca "V. A. Urechia", va avea loc la statuia "Eminescu și muza", realizată în anul 1911 de sculptorul Frederik Storck, acesta fiind primul monument din România dedicat poetului.

Programul va cuprinde un moment muzical susținut de Fanfara "Valurile Dunării" a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ), urmat de scurte alocuțiuni ale autorităților și personalităților culturale gălățene, printre care actori și scriitori locali, membri ai Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Sud-Est. Pe tot parcursul evenimentului, membri ai Ansamblului "Doina Covurluiului" al Centrului Cultural le vor oferi participanților cărți poștale ilustrate cu Mihai Eminescu și alte personalități ale orașului, editate de CCDJ. Evenimentul se va încheia cu depuneri de flori la statuia poetului.

Participarea este permisă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau care au avut deja boala.

Citit 1445 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.