Iubesc şcoala, dar şi frumuseţea cântecului

Iubesc şcoala, dar şi frumuseţea cântecului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două dintre copilele pregătite de doamna Ana Condrea, soprană a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, au făcut auzit numele Galaţiului la competiţiile muzicale din ţară.

Una dintre ele este Andrada Maravela, elevă (în clasa a V-a) a Şcolii nr. 11 din Galaţi, la învăţătură ea fiind evaluată cu premiul I. Cât priveşte dragostea ei pentru cântec, Andrada a revenit de la Pucioasa, de la Concursul „Joc de creion”, cu Premiul II la interpretare.

Nu e primul concurs la care participă, ea obţinând un premiu special şi la Festivalul „Ghiocelul de Argint”, plus un Premiu de Excelenţă la Festivalul „Florile copilăriei”, ambele la Bârlad.

La puţin timp de când a început să se pregătească cu doamna Ana Condrea, deşi a lucrat acum doi ani cu interpretul Teodor Munteanu,  Andrada încântă nu numai ochiul, ci şi inimile celor care o ascultă. 

În ultimele luni, nici Gabriela Raluca Munteanu nu s-a rezumat doar la activităţile şcolare. Ea este elevă în clasa a IV-a, la Şcoala nr. 25, unde a luat premiul I, şi simultan cu dragostea pentru carte, a continuat să-şi pregătească vocea.

Aşa se face că de la Festivalul „Ghiocelul de Argint” de la Bârlad, din mai 2010, Gabriela a revenit la Galaţi cu Premiul II. A obţinut şi o menţiune la Festivalul Naţional de Muzică şi Dans de la Bacău, Ediţia I, 26-27 mai 2010, iar acum se pregăteşte pentru importanta confruntare care va avea loc la Costineşti, la Festivalul Tinereţii. 

Nu sunt singurele rezultate frumoase ale Gabrielei Munteanu, pentru că despre premiile ei am mai scris şi ne face plăcere să vă aducem aminte despre realizările acestor copii.

Ne bucură să constatăm că în lumea aceasta grăbită, care merge din criză în criză, cei mici ne învaţă arta de a trăi frumos. Ne învaţă a trăi frumos prin limbajul universal care este muzica.

„Andrada are o voce specială, ne spunea Ana Condrea. Este un copil foarte receptiv, iar timbrul vocii încântă de pe acum auzul ascultătorilor. Sunt convinsă că o bună tehnică de interpretare şi piese pe vocea ei o vor ajuta mai mult, pe viitor”.

Cât despre Gabriela Munteanu, soprana Ana Condrea  aprecia „intuiţia, muzicalitatea vocii şi talentul ei de a persevera".   

Citit 1102 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.