Comedia muzicală „Carmencita”, la Teatrul „Nae Leonard”

Comedia muzicală „Carmencita”, la Teatrul „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați a programat pentru duminică, 3 aprilie, de la ora 18,00, la cererea publicului, o nouă reprezentație a celei mai recente premiere a instituției gălățene de cultură. Este vorba despre comedia muzicală „Carmencita”, un spectacol în regia lui Cătălin Vasiliu, cu maestrul Nicolae Mantu la pupitrul dirijoral.

Acţiunea se petrece pe un vas de croazieră pe nume Carmencita, unde o mică trupă de artiști se pune la dispoziţia unui șef mafiot. Acesta cere imperios, sub amenințarea armelor, să fie jucată opera „Carmen”. Bineînțeles, demersul „sponsorului” agresiv nu este dezinteresat – el pregăteşte pentru premieră un atentat împotriva fostei sale soții, o melomană convinsă şi un fan al operei „Carmen”.

Scris pe structura celebrei „Carmen” de Prosper Merimée, cu inserții din Michael Frayn, Shakespeare, Carlo Goldoni sau chiar din „Clanul sicilienilor”, textul este o comedie muzicală spumoasă, energică, plină de neprevăzut și de optimism.

„Genul de <teatru în teatru>, succesor al unor scene shakespeariene și al commediei dell'arte, a atras întotdeauna, oferind posibilități multiple de interpretare, dar și un umor inevitabil, firesc, sănătos. Dar când avem de-a face cu opera în teatru, totul se amplifică și se revarsă fără putința de a fi stăvilit. Inserarea într-o desfășurare dramatică dată, a unui libret, cu sau fără legătură cu cel dintâi, este și canavaua acestui spectacol”, se arată într-un comunicat al Teatrului „Nae Leonard”.

Din distribuție fac parte: Alexandru Tatu, Irina Popa, Mihail Anton, Mariana Pisică, Costel Donose, Cristina Ionașcu, Daniel Bordeiu, Andrei Ardeleanu, Ionuț Negrișanu, Paul Nedelcuță, Bianca Totolici, Andrei Antohi, Alexandru Macovei, Mihaela Grosu, Mihaela Godorozea și Valentina Iumen.

Scenografia este semnată de Ionuț Mitrofan, mișcarea scenică de Gabriela Gegea, regia tehnică îi aparține Iuliei Radu, iar sufleor este Claudia Colceriu. Participă Orchestra de Revistă a Teatrului.

Biletele pot fi achiziționate online, accesând linkul https://www.blt.ro/carmencita.html, sau fizic, de la casieria teatrului (0236.465.599 și 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul teatrului, www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare a biletelor din incinta Shopping City Galaţi (parter).

Citit 785 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.