Premiera operei "Don Giovanni", în ultima seară a Festivalului "Leonard"

Premiera operei "Don Giovanni", în ultima seară a Festivalului "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional "Leonard" ajunge la final în acest weekend. Sâmbătă, artiștii Teatrului Național de Operă și Operetă Galați vă așteaptă cu o "Seară de muzică spaniolă". Duminică, zi care marchează închiderea festivalului, puteți vedea și asculta premiera celebrei opere "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart.

Sâmbătă, 11 iunie, de la ora 18,30, soliștii Lorena Sanda (soprană), Cristina Boghici (mezzosoprană), Adrian Mărginean (tenor) și pianistul Ciprian Oloi vă propun o "Seară de muzică spaniolă". În program, vor fi lucrări de Isaac Albeniz, Manuel de Fallla, Ernesto Lecuona, Buika, Alejandro Sanz și Agustin Lara.

Duminică, 12 iunie, de la ora 18,30, în închiderea Festivalului Internațional "Leonard", este programată premiera operei "Don Giovanni", de Mozart, după libretul semnat de Lorenzo da Ponte.

"Iată că, după câteva decenii în care nu s-a mai jucat nicio operă de Mozart pe scena gălățeană, spectatorii teatrului au acum ocazia de a viziona, în premieră, celebra operă "Don Giovanni", într-o variantă regizorală propusă de maestrul Paolo Bosisio și sub conducerea muzicală a dirijorului Cristian Sandu. Această operă reprezintă, probabil, cea mai faimoasă prelucrare artistică a mitului lui Don Juan. Partiturile personajelor propun pagini muzicale pline de virtuozitate, ce oferă posibilitatea tinerilor noștri soliști să-și pună în valoare calitățile vocale, atât în arii, cât și în ansambluri. De asemenea, partitura orchestrală pune la încercare rezistența și dinamica instrumentiștilor, în formule tehnice rapide, pe tot parcursul lucrării, corul completând construcția sonoră a spectacolului", se arată într-un comunicat al Teatrului "Nae Leonard" Galați.

Din distribuția operei "Don Giovanni" fac parte: Constantin Lupu (Don Giovanni), Dominic Cristea (Leporello), Florentina Soare (Donna Elvira), Ana Băcanu (Donna Anna), Valeria Drăguș (Zerlina), Florin Bobei/ Tudorel State (Don Ottavio), Elvis Butunoi (Masetto), Sebastian Băncilă (Comandorul).

Asistența de regie și scenografia sunt semnate de Adrian Mărginean, coregrafia de Gabriela Gegea, iar dirijorul corului este Daniel Nistor. Participă orchestra, corul și baletul teatrului.

Biletele pentru cele două evenimente culturale pot fi achiziționate online, accesând linkul https://www.blt.ro/don-giovanni.html, sau fizic, de la casieria teatrului (0236.465.599 si 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare bilete din incinta Shopping City Galați (parter).

Citit 726 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.