Număr record de participanţi la Festivalul „Darclée”

Număr record de participanţi la Festivalul „Darclée”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În an omagial, la 150 ani de la naşterea celebrei soprane, Brăila redevine capitala muzicii * 185 de solişti din ţară şi străinătate participă la ediţia 2010 a competiţiei ce elogiază personalitatea Haricleei Darclée * 27 de ţări de pe cinci continente îşi trimit tinerii talentaţi la Brăila *  Ca de fiecare dată, soprana Mariana Nicolesco va fi sufletul festivalului *

Municipiul Brăila redevine capitala europeană a muzicii clasice, între 27 iulie şi 8 august, ca urmare a derulării în urbea natală a manifestării dedicate celebrării personalităţii sopranei Haricleei Darclée.

Festivalul-concurs care îi poartă numele celebrei interprete se derulează încă din 1995, iar ediţia din acest an este una jubiliară.

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la naşterea sopranei pentru vocea căreia au fost compuse nu mai puţin de 13 opere, între care se află celebrele „Tosca” şi „Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, „La Wally” de Alfredo Catalani, „Iris” de Pietro Mascagni.

În acest an s-au înscris la competiţie 185 de concurenţi, din 27 de ţări, tineri solişti care vor interpreta arii mai mult sau mai puţin celebre compuse anume pentru soprane, mezzosoprane, tenori, başi, başi-baritoni, contratenori.

„În mod indiscutabil prima soprană a lumii timp de trei decenii, sufletul şi forţa dinamică a evenimentelor ce se apropie, Darclée e un simbol al culturii noastre, pe care, cu mândrie, l-am readus în conştiinţa publică”, declară despre eveniment Mariana Nicolesco. 

La fel ca şi la celelalte ediţii, doritorii pot avea acces la spectacolele prilejuite de festivalul-concurs solicitând din vreme invitaţii de la organizatori.

Citit 2008 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.