Cenaclul literar „Noduri și Semne”: POEME – LEMNE ALE RĂSTIGNIRII

Cenaclul literar „Noduri și Semne”: POEME – LEMNE ALE RĂSTIGNIRII
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

și când ai ajuns subțire ca un abur ieșind din gura unui mort, atunci Însuși Dumnezeu îți va da mâinile care ți s-au tăiat, picioarele care ți s-au retezat, inima care ți-a fost prăjită la foc mic și la urmă de tot îți va dărui totul, dar absolut totul, cum ar fi clipitul din ochiul de pasăre flămândă de dorul perechii ei. (fără titlu)

Stela Iorga a prezentat zece micropoeme prozaice cu o mare încărcătură de duritate, tristețe, dezamăgire, depresie – distilate, parcă, într-o angoasă de după care abia dacă se mai întrezărește licărul speranței sau al viețuirii, toate acestea fiind bine prinse și surprinse de cei prezenți.

”O poezie prozaică marcată de spaimă, durere și angoasă existențială.” (Ioan Gh. Tofan)

”Nu mi s-a părut diferit față de ce scrie Stela Iorga, decât faptul că textele par mai rotunjite, mai ales cele care au finalurile reușite. Uneori, este prea explicită, mai ales acolo unde ideea este, deja, sugerată; are imagini frumoase și puternice.” (Cristina Dobreanu)

”Umbra morții îi bântuie toate textele; transmite tristețe, înverșunare, răutate. Subliniază răutățile lumii, ale omului.” (Adrian Talabă)

”Trăiri și sentimente de înaltă calitate; dă liber subconștientului să se transfigureze.” (Nelu Păcuraru)

”Texte mișcătoare, pătrunzătoare în adâncul cititorului; are o abundență de simboluri; deschide căi de interpretare și te coboară într-un abis al disperării; fiecare text este ca un lemn al răstignirii. Mi-au plăcut.” (Andrei Cacinschi – LMK)

”Au, parcă, un efect terapeutic, în sensul în care pierderea generează câștig, iar frumosul coexistă cu urâtul, suprimându-se reciproc; expresiile și imaginile mi se par firești, coerente, filmice. Textele testează moralitatea pe care noi o testăm în fiecare zi.” (Alexandru Vrabie – LMK)

”Toate poemele cred că ar putea să se constituie într-un text cu fir narativ filozofic care să prezinte ceva prins între moralitate și scopul ei.” (Alexandru Iacob – LMK)

Astăzi, 17 iunie, la ora 18,00, la sediul cotidianului ”Viața liberă”, va citi Cristina Dobreanu.

Citit 705 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.