Sindicaliștii de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vor grevă generală

Sindicaliștii de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vor grevă generală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit unui comunicat oficial al reprezentanților salariaților, directorul Centrului Cultural, Vali-Viorel Sandu, refuză să semneze Contractul Colectiv de Muncă pe care tocmai l-a negociat cu Sindicatul Național din Cultură FAIR – Filiala Galați. Ca urmare, sindicaliștii vor sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru înregistrarea conflictului de muncă, în vederea declanșării grevei generale.

În afara acestui refuz, șeful instituției mai este acuzat de abuzuri, atitudine neprofesionistă în actul managerial și de faptul că se ocupă mai mult de propria afacere decât de Centrul Cultural, lucruri pentru care a fost sesizată conducerea Consiliului Județean.

La petiția înaintată CJ în data de 6 aprilie a.c., în care se arată că Vali-Viorel Sandu pune în pericol pacea socială din instituție, sindicatul nu a primit încă niciun răspuns. 

Am solicitat un punct de vedere referitor la această situaţie din partea directorului Vali-Viorel Sandu, care însă nu s-a prezentat la întâlnirea stabilită. 

 

Citit 2799 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.