Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi revine în luminile rampei

Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi revine în luminile rampei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini” organizează cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Național de Comedie, care se va desfășura în perioada 8 - 16 octombrie 2022, după o pauză de doi ani, determinată de pandemia de coronavirus. Ediția de anul acesta are ca temă teatrul popular și va aduce în fața publicului din Galați o selecție de spectacole realizată de Maria Zărnescu.

Publicul va putea viziona comedii ale teatrelor din Galați, Sfântu Gheorghe, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila, Suceava, Ploiești și București. Evenimentul va fi deschis sâmbătă, 8 octombrie, de teatrul-gazdă, cu spectacolul "O repetiţie moldovenească". Duminică, 9 octombrie, vor urca pe scenă cei de la Teatrul "Andrei Mureşan" din Sfântu Gheorghe, cu piesa lui Vasile Alecsandri "Doi morţi vii". Unul dintre spectacolele din program, "O scrisoare pierdută", al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, care era programat pe 10 octombrie, a fost înlocuit din motive tehnice, au precizat organizatorii, iar programul a fost revizuit. Pe 10 octombrie, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila va prezenta spectacolul „Vițelul de aur” după Ilf și Petrov. Marţi, 11 octombrie, îi vom vedea pe actorii Teatrului Naţional din Tg. Mureş în cunoscuta comedie "Take, Ianke şi Cadâr". "Goi puşcă" (după celebrul film "Full Monty) este spectacolul pe care-l va prezenta în festival Teatrul de Stat din Constanţa, miercuri, 12 octombrie A doua zi, joi, 13 octombrie, putem viziona un spectacol marca "Fără Zahăr", "Pisici 2", avându-i ca autori pe Bobi Dumitraş şi Bobo Burlăcianu, spectacol adus la Galaţi de Teatrul "Matei Vişniec" din Suceava. Vineri, 14 octombrie, Teatrul Bulandra prezintă comedia „Cină cu prieteni” de Donald Margulies. Data de 15 octombrie este rezervată Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti şi spectacolului "O noapte furtunoasă". Ultima seară a festivalului, 16 octombrie, îi va aparține Teatrului Excelsior din Capitală, care va veni la Galaţi cu musicalul "Familia Addams", cu regia şi scenografia semnate de Răzvan Mazilu.

Membrii jurului vor fi Mihai Brezeanu, Tania Popa şi Radu Nica.

Festivalul va include și anul acesta o secțiune teoretică bogată în evenimente interesante pentru iubitorii de teatru și nu numai. Vor fi conferinţe, dezbateri, workshopuri şi lansări de carte.

Citit 1697 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.